Stjepan Radeljić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRESICA RIJEKE

Radeljić uoči dvoboja posljednjeg i prvoplasiranog: ‘Nećemo imati problema ako odigramo kao dosad‘

Standardni stoper Riječana uoči gostovanja prve kod posljednje momčadi SHNL-a
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 04. listopad 2024. 18:00

Nogometaši Rijeke u subotu će, u sklopu 9. kola SuperSport HNL-a po prvi put uživo vidjeti stanje novog travnjaka koji je na svom Ivan Kušek - Apašu za aktualnu sezonu u potpunosti promijenio domaćin, Slaven Belupo. Dvoboj posljednjeg i prvoplasiranog kluba na prvenstvenoj ljestvici na prvu sugerira “Dobar posao u Koprivnici” za Bijele, no tradicija kaže da Rijeka nikada nije lako dolazila do bodova u pitoresknom gradiću na sjeveru Hrvatske.

Riječki stoper i sada već standardni BiH reprezentativac Stjepan Radeljić svjestan je kvalitete svoje momčadi, no slaže se da večeras u goste idu kod nogometaša čija pozicija na ljestvici definitivno nije “usklađena” s njihovim potencijalom, odnosno mogućnostima.

- Slijedi nam još jedna teška utakmica, na teškom gostovanju u Koprivnici. Mislim da su vrlo dobra momčad s vrlo dobrim igračima i zaslužuju bolje mjesto na ljestvici od onog gdje su sada. Moramo se dobro spremiti, dobro ih analizirati, no jasno je da tamo idemo po pobjedu.

Nema nekih tajni

Za pobjedu će Riječani morati i postići barem jedan pogodak, a jednako toliko Riječani imaju i na kontu primljenih u proteklih osam odigranih kola SuperSport HNL-a što je pomalo nevjerojatan podatak. Koja je tajna te granitne riječke obrane koje ste i sami neizostavan dio?

- Nema tu nekih tajni, igramo obranu počevši od napadača, stvarno su svi momci disciplinirani na terenu, svatko radi svoj posao i mislim da je to najbitnije. Trudimo se, naravno, uvijek da imamo tako čvrstu obranu jer se iz toga sigurno može nešto otvoriti i prema naprijed. Za sada to ide kako treba, nadamo se da će se tako nastaviti i u Koprivnici. Galešić, Majstorović i ja se stvarno razumijemo dobro uz Zlomislića i naše bekove, kao i ostatak momčadi. Kada protivnik kreće u napad, svi smo maksimalno koncentrirani i gledamo kako ih zadržati što dalje od gola - dodao je riječki stoper koji se još jednom osvrnuo i na prošlotjedni jadranski derbi.

image
GORAN SEBELIC Cropix

- Bila je to dosta čvrsta utakmica. Dogovorili smo se da ćemo ići po tri boda, posebice zato što smo igrali kući gdje ćemo mi svaku utakmicu ići na tri boda. No kako je susret tekao, mogu kazati da se Hajduk stvarno dobro postavio, bili su čvrsti iza kao i mi i na kraju mislim da je to realan rezultat.

Zlomislić je pohvalio vas i Galešića da ste sjajno čuvali Livaju.

- Pa tako ispada, ha, ha. Mogu kazati da smo se sjajno pripremili za njega, no analizirali smo cijelu momčad. Ipak, svi znamo kakav je Livaja igrač i koje su njegove vrline, no dobro smo ga zaustavili na kraju - dodao je Radeljić i kazao još koju riječ o večerašnjem protivniku.

- Posljednjih par kola su se digli, igraju stvarno dobro. Osim toga, mislim da nisu zaslužili izgubiti niti posljednju utakmicu u Velikoj Gorici, a kući će svakako ići na pobjedu. Moramo se dobro pripremiti i izaći na teren maksimalno koncentrirani od prve minute kao i do sada te pokušati uzeti tri boda.

Bitno da ih zatvorimo

Jeste li gledali njihovu utakmicu protiv Dinama?

- U to vrijeme smo taman imali trening, pogledali smo zajedno prvih pola sada kada je bilo samo 1:0 za Dinamo, mislili smo da je to gotovo. No kada smo se vratili smo se iznenadili i vidjeli kako je to završilo. Pogledali smo kasnije sažetak, vidjelo se da Slaven ima stvarno dobru momčad, a igrali su odlično. Sigurno će nešto slično pokušati odigrati i protiv nas, no opet kažem, bitno je da ih dobro zatvorimo, da igramo kao i do sada i onda neće biti problema - kazao je Radeljić o momčadi kojoj ton dosta daju bivši riječki igrači.

image
RONALD GORSIC Cropix

Grgić igra jako dobro, Liber je ušao s klupe i poentirao protiv Dinama, jedino je Murić možda pao u drugi plan, no momčad je to koja s dosta igrača dolazi u posljednju trećinu.

- Sve su to redom dobri igrači, od Grgića preko Libera, Murića pa i ostatka momčadi. Mislim da su dosta čvrsti, a nazad su dosta visoki i jaki tako da nas sigurno očekuje težak posao. Kada izlaze, brzo pune posljednju trećinu. Bitno je da ih prebrojimo i kada uzmemo loptu pokušamo što brže izaći. Pitat će se nas dosta, sigurno, moramo se zalagati za momčad, za ovaj klub i pokušat ćemo uzeti ta tri boda - objasnio je Radeljić o dvoboju koji bi mogao opet biti odigran po kiši.

Jesensko vrijeme i natopljen teren iziskuje i više energije kod svake momčadi, koliko vi radite na tome?

- Je, sada je malo lošije vrijeme, no radimo na treninzima na svemu što mislimo da će nam biti potrebno za predstojeću utakmicu, pa tako i na tome. Bit ćemo spremni za Koprivnicu.

Zlomislić je zaslužio Barbarezov poziv

Radeljić se ponovno s pravom našao na popisu Sergeja Barbareza za reprezentativno okupljanje, a posebno je sretan zbog činjenice da će nacionalni dres dijeliti s još jednim suigračem, riječkim vratarom Martinom Zlomislićem.

- Ja sam opet dobio poziv, sretan sam naravno zbog toga. Sada pak tamo neću biti sam, Martin ide sa mnom, sigurno je da je on to zaslužio svojim igrama do sada. Odlično brani i jako mi je drago što ćemo tamo biti zajedno. Kakvo nam je ozračje u reprezentaciji? Atmosfera je stvarno dobra, mislim da se stadion već rasprodao za utakmicu protiv Njemačke tako da nas i na tribinama očekuje vrhunska atmosfera. No, očekuje nas težak posao, i protiv njih, ali i protiv Mađarske.

Što se tiče Koprivnice, prodaja ulaznica za riječke navijače, odnosno sve one koji danas misle “potegnuti” put Koprivnice omogućena je putem online linka dostupnog na web stranicama Rijeke (sektor Zapad C2 - GOSTI). Cijena ulaznice iznosi deset eura. (sl)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 18:01