Nenad Bjelica

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
UTRKA S VREMENOM

Bjelica otkrio pojačanje koje bi želio, a uoči derbija na Poljudu u Osijeku strepe zbog najboljeg strijelca

Nema sumnje kako bi njegov izostanak bitno utjecao na ambicije Bijelo-plavih na Poljudu.
Piše: Sportske novosti/Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. prosinac 2021. 16:50

U redovima Osijeka željno iščekuju utakmicu posljednjeg kola jesenskog dijela HNL-a. Tada će, u nedjelju poslijepodne, Bijelo-plavi istrčati na Poljudu kontra Hajduka. Ipak, već se polako svode računi na čitavu polusezonu, a u Gradskom vrtu razmišljaju o pojačanjima za proljeće, s kojima bi, kako je planirano, krenuli u boj za prvenstvenu titulu.

Nenad Bjelica, šef stručnog stožera Osijeka dao je opsežan intervju za Glas Slavonije u kojem je naveo koji bi mu to igrači bili potrebni za upravo to - borbu s Dinamom, Hajdukom i Rijekom...

- Ako budemo imali mogućnost pojačati se, naći ćemo mi već igrače koji su nam potrebni - smatra Bjelica, pa dodaje:

- U prvom redu to bi bio neki krilni napadač. Od takvih igrača očekujem doprinos od 15-ak pogodaka po sezoni kombinirano jer su dvojica u momčadi, a mi smo imali problem s tim ove jeseni. Ivan Fiolić je popravio tu statistiku, ali ti krilni napadači trebali bi nam donijeti bolji učinak - veli Bjelica.

image

Ivan Fiolić (desno)

VLADO KOS/CROPIX Cropix

Osim krilnog napadača, tražit će se i čovjek za ulogu lijevog braniča, mada se s time neće žuriti pod svaku cijenu.

Inače, liječnička služba u Gradskom vrtu u utrci je s vremenom. Od ranije je poznato kako Nenad Bjelica protiv Hajduka neće moći računati na kartoniranog Amera Hiroša, od ranije ozlijeđene Ivicu Ivušića, Vedrana Jugovića i Antu Ercega, a vrlo je neizvjesno hoće li za posljednju utakmicu polusezone konkurirati i najbolji strijelac Bijelo-plavih Ivan Fiolić. On je, naime, u 86. minuti utakmice protiv Rijeke na Rujevici napustio travnjak, zbog bolne ozljede preskočio je treninge koji su prethodili dvoboju sa Šibenikom prošlog vikenda zbog čega se nije ni našao u zapisniku, a propustio je i oba treninga koja su održana ovaj tjedan.

kakNema dvojbi kako bi Fiolićev izostanak bio udarac za Osijekove ambicije na Poljudu jer odlični veznjak dohvatio je formu i trenutno je s četiri prvenstvena pogotka (pet u svim natjecanjima) najefikasniji strijelac svoje momčadi.

Linker
30. travanj 2024 07:21