ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
PORUKA PREDSJEDNIKA HNS-A

‘Žaloste me pogreške i napravit ćemo sve da ih ne bude i da se o sucima ne priča. Nabavimo još dvije kamere‘

Marijan Kustić dao je zanimljivu izjavu nakon Skupštine Županijskog saveza u Splitu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. prosinac 2021. 20:56

Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza boravio je u Splitu na redovnoj skupštini Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske i tom prigodom je komentirao zbivanja iz prošlog vikenda kada je Hajduk oštećen u dvoboju sa Lokomotivom. Pozvao je predsjednik Bijelih Lukša Jakobušić čelnog čovjeka HNS-a na reakciju, a Kustić je mudro pričekao.

- Žaloste me pogreške i napravit ćemo sve da ih bude što manje, dapače, napravit ćemo sve da ih uopće ne bude, da se o sucima ne priča. Bitno je da nije bilo namjere. Pritom nije u pitanju regularnost natjecanja, već uvijek kažem, investirajmo u infrastukturu. Nabavimo još dvije kamere,da sve bude razvidno i da se pogreške ne događaju - kazao je predsjednik HNS-a.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Zar ne postoji preporuka da se VAR koristi češće?

- Naravno da očekujem kad god je potrebno da se VAR uključi. Zato smo ga i stavili u funkciju. Žao mi je da se VAR nije oglasio.

U Split je došao na poziv Županijskog saveza Splitsko-dalmatinskog. Ali, na Skupštini NS ŽSD nije bilo predstavnika Hajduka, kako će se riješiti situacija ?

- Zahvaljujem na pozivu na redovnu Skupštinu županijskog Saveza, vrijeme je obilazaka, godišnjih skupština, obilazim... Došao sam ih pozdravit sve. Nedavno sam imao sastanak s predsjednikom Hajduka, donijeli smo i zaključke. Potrebno je da svi budu skupa i to sam rekao. Mogu vam kazati i da ću u nedjelju doći u Split, u Poljud na utakmicu Hajduka i Osijeka. HNL je trenutačno gledaniji od Lige prvaka i to nas ispunjava ponosom. Posebno će na proljeće bti uzbudljivo i tome se veselim. Uz potrebu da pogrešaka bude što manje.

Objavljene su kazne, financijske sankcije za Marka Livaju i Danijela Subašića.

- Disciplinski sudac radi svoj posao, bilo je neprimjerenih istupa, a igrači moraju biti uzori. Ja se ne miješam u posao disciplinskog suca.

Još je Kustić za kraj zaželio brz oporavak Luki Modriću pozitivnom na koronavirus. Kustić pun optimizma i namjere za rješavanjem svih sporova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 23:46