Slavlje Lokomotive

 DAMIR KRAJAC Cropix
SLAVLJE DOMAĆIH

Pobjeda Lokomotive! Kulenović i Goričan sredili Istru u Kranjčevićevoj u borbi sredine ljestvice

Potpuno zasluženo trobod je odnijela momčad Silvija Čabraje u maglovitom Zagrebu.
Piše: Marko Crnjak, Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2022. 16:56

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 2:0 (Kulenović 11‘-11m, Stojković 73‘)

Zagreb. Stadion Kranjčevićeva. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Perica i Pajić. Četvrti sudac: Majstorović. VAR: Bebek i Kazele. Delegat: Jurina.

LOKOMOTIVA: Čavlina - Tomečak, Mersinaj, De Haas, Miličević - Bubanja, Stojković - Pivarić, Tuci (od 90+2 Bošković), Goričan (od 84. Vranjković) - Kulenović. Trener: Silvijo Čabraja

ISTRA 1961: Majkić - Kadušić, Marešić, Perković - Hujber, Mumba (od 76. Bakrar), Petrusenko, Marin (od 84. Rovis) - Maurić, Boultam (od 84. Petković) - Erceg Trener: Gonzalo Garcia

Žuti kartoni: Tuci

U 17. kolu SuperSport HNL-a Lokomotiva je s 2:0 slavila nad sastavom Istre i tako stigla do 18. boda u sezoni. Novu pobjedu momčadi s Kranjčevićeve osigurao je Sandro Kulenović pogotkom s bijele točke u 11. minuti, da bi asistencijom u 73. uposlio Luku Stojkovića, koji je svojim prvijencem ove sezone zapečatio nova tri boda još uvijek sedmoplasiranoj momčadi hrvatskog prvenstva.

Tako je Lokomotiva svom sjajnom nizu pridodala i šestu utakmicu bez poraza u svim natjecanjima (tri pobjede i tri remija). Treneru Silviju Čabraji ostvarene su apsolutno sve želje uoči nadolazeće stanke povodom Svjetskog prvenstva. Prije ogleda poručio je da će, osvoji li tri boda, proglasiti zadovoljavajuć ishod jesenskog dijela sezone, a dodatan pozitivni signal zasigurno je i očuvana mreža vratara Čavline. Bila je to treća utakmica u nizu u kojoj Lokomotiva uspijeva očuvati mrežu čistom, a podsjetimo da su sve do Belupa, s kojim je niz i započeo (još Bjelovar i sada Istra), u svakom susretu primili barem jedan gol.

Nije djelovalo da će subotnje poslijepodne krenuti tim smjerom, jer Istra je krenula znatno žustrije i prvu šansu stvorila preko Maurića u 5. minuti. Veznjak Istre, koji je zaigrao prvi put još od drugog kola, bio je neprecizan s distance. Dvije minute kasnije na suprotnoj su se strani u duelu našli stoperi Mersinaj i Perković, koji je kasnio na skok i skrivio kazneni udarac, dosuđen intervencijom VAR-a. Kulenović (11) je ostao nepogrešiv, ali gosti nisu ostali uzdrmani ‘hladnim tušem‘ te su nastavili nametati svoj tempo.

Hujber je, podignut više prema naprijed, kreirao nekoliko neugodnosti na desnoj strani i prijetio oštrim ubačajima, ali Mumba je uglavnom loše reagirao na njegova dodavanja. Potom je Hujber i sam pokušao udarcem iz kosa u 27. minuti, ali Čavlina se relativno lako snašao s obzirom na tešku poziciju Istrinog napadača. VAR je ponovno intervenirao u 30. minuti, kada je postojala sumnja da je Miličević igrao rukom u svojih 16, ali novi kazneni udarac nije dosuđen. Marin je također imao priliku poravnati rezultat, ponovno na oštru loptu Hujbera po zemlji, no još jednom je udarac usmjeren izvan okvira.

Igrački gledano, dojam je da je Istri pripalo prvo poluvrijeme, iako je semafor pokazivao 1:0 za Lokose sve do isteka prvog dijela. U drugom su domaćini izgledali mnogo odlučnije, iako su lako mogli primiti gol da Boultam pred vratima nije promašio loptu nakon ubačaja s desna. Drugi put kad su pobjednici opasno živjeli bilo je u 61. minuti, kada je Marin ubacio u peterac, a De Haas brzopotezno reagirao ispred Ercega, koji bi imao čistu gol šansu. Od tog momenta sve je bilo na strani Lokosa, mogli su podebljati vodstvo i prije Stojkovićevog zgoditka. Goričan je propustio iskoristiti spretno spuštenu loptu Kulenovića, ali brzo se iskupio ključnim dodavanjem prilikom drugog gola svoje momčadi. Kulenović je kasnije imao priliku podebljati svoj učinak, no nedostajalo je preciznosti.

Istra je i dalje šesta s 20 bodova, dok Lokosi broje dva manje. Nakon SP-a čeka ih ogled u Varaždinu, dok će Istra udomaćiti Slaven Belupo.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Pobjeda Lokomotive danas u Kranjčevićevoj. Zasluženo, golovima Kulenovića u prvom i Stojkovića u drugom dijelu. Mogla je, po viđenom danas, pobjeda domaćih biti izražena i većom razlikom, nisu Puljani bili odviše raspoloženi pa je shodno tome i njihov pozitivan rezultat izostao.

90+1‘ Nova dobra prilika za Kulenovića, lijepu loptu je dobio, no niti ovo nije otišlo u okvir gola. Kod domaćih za zadnje minute ulazi Blaž Bošković...

87‘ Ubačaj Tomečaka, do lopte dolazi Stojković, nekako je odnosi glavom, a na drugoj stativi je Vranjković koji puca pored gola.

84‘ Lijepi prolaz Goričana, uputio je i udarac, ali ne odveć precizan pa će biti samo ubacivanje sa strane za Istru. Bit će i promjena kod domaćih, Vranjković mijenja Goričana. Petković mijenja Boultama, a Rovis ulazi umjesto Marina kod Istre.

81‘ Kratko je morao stati Goričan, očito su ga ulovili grčevi, no moći će nastaviti susret.

75‘ Udarac Ante Ercega obranio je Čavlina. Probat će sada Istra to smanjiti po svaku cijenu. Novi poraz nakon ispadanja u Kupu u Rudešu ne bi dobro došao Gonzalu Garciji nakon inače vrlo dobre polusezone.

73‘ GOOOOL! Luka Stojković! Prijetila je dugo Lokomotiva, plela mrežu i konačno zabila. Desna strana, prošao je Goričan, ubacio, a Kulenović spustio ne bi li Stojković to zakucao u mrežu za 2:0.

70‘ Nove dvije prilike za Lokomotivu! U drugoj je De Haas pucao neprecizno glavom nakon kornera, a ranije je Marešić izblokirao u posljednjem trenutku.

68‘ Pobjegao je sada pažnji gostujuće obrane i Kulenović, nije bio zaleđa, ali niti primanje lopte dosad jedinog strijelca na utakmici nije bilo baš najbolje.

66‘ Evo šanse, Goričan je pucao zamalo pored vrata! Kulenović je spustio jednu dugu loptu taman za svog suigrača koji ipak nije uspio dobro naciljati.

64‘ Nekoliko minuta bez pravih prilika. Bila bi ovo sada prava uspavanka da nekoliko desetaka navijača Istre, pulskih "Demona" ne pruža zvučnu kulisu.

59‘ Bilježimo i jedan udarac Pivarića od maločas, a sad je bivši Vatreni pretrpio i prekršaj u napadu nakon Istrinog slobodnog udarca.

56‘ Slobodni udarac izvela je Lokomotiva, otišlo je to, izvedeno od strane Miličevića izravno u Majkićeve ruke...

52‘ Prva prilika za Istru u nastavku. Mumba je ubacio, a Boultamov šut je blokiran pa će biti korner za goste. Iz kornera, lopta je došla do Ercega koji je zahvaća glavom, a ona u padu odsjeda na gredi.

49‘ Bubanja je nagazio Boultama po nozi, nezgodan je to bio udarac za Istrinog ofenzivca, srećom, nije pretrpio ozljedu.

46‘ Počelo je drugo poluvrijeme dvoboja u Kranjčevićevoj. Nema promjena u odnosu na početne sastave.

POLUVRIJEME: Lokomotiva vodi 1:0 golom Kulenovića iz jedanaesterca u 11. minuti

37‘ Opet je pokušala Istra, ali još jednom je Mumba dosta oklijevao s udarcem pa od cijele situacije nije bilo nikakve opasnosti

27‘ Zanimljiv pokušaj Hujbera koji je jednu ‘ničiju‘ loptu dobro ‘stisnuo‘, ali nije uspio iznenaditi Čavlinu

20‘ Lijepu priliku imala je Istra. Hujber je probio desnu stranu i dodao do Mumbe u sredinu, ali on je bio jako neprecizan

11‘ GOOOL! Vodi Lokomotiva s 1:0 nakon kaznenog udarca kojeg je realizirao Kulenović. Jedanaesterac je dosuđen čak četiri minute nakon prekršaja nad Mersinajem. VAR soba je pozvala suca Kulušića, a on pokazao na bijelu točku

7‘ Nakon jednog ubacivanja Pivarića u šesnaestercu je ostao ležati Mersinaj koji se sudario glavom s jednim igračem Istre. Stoperu Lokomotive je okrvavljena glava pa mu je morala biti pružena liječnička pomoć

2‘ Prva stvar koju upisujemo je žuti karton za Tucija kojeg je dobio zbog jednog udarca laktom u protivničkog igraća

1‘ Počela je utakmica u Kranjčevićevoj

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 12:07