Zagreb, 221022.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Super Sport Hrvatska nogometna liga, 1.HNL, 14.kolo, seniori, utakmica: NK Lokokmotiva - HNK Gorica.
Na fotografiji: Sandro Kulenovic gol, slavlje Lokomotiva.

 DAMIR KRAJAC Cropix
OSMINA FINALA KUPA

Lokomotiva uz malo muke u četvrt finale, Sandro Kulenović pogodio za veliko slavlje Lokosa u Bjelovaru

Lokomotiva je s 1:0 pobijedila Bjelovar u gostima i plasirala se u četvrtfinale Kupa
Piše: SN/Milan StarčićObjavljeno: 09. studeni 2022. 16:57

BJELOVAR – LOKOMOTIVA 0:1 (Kulenović 20‘)

BJELOVAR Gradski stadion. Gledatelja 450. Sudac: Duje Strukan (Split) 7. Pomoćnici: Vidović i Fajfarić. Delegat: Moslavac.

BJELOVAR: Đorđević 7,5, Ljevar 7,5, Varga 6,5 (od 57. Kočiš 6,5), Motika 6,5, J. Pranjić 7, M. Nikolić 7, Šantalab 7,5, Delibegović 6,5, Lucas Fernandes 6,5 (od 80. Radošević -), Cahani 6 (od 57. A. Coha 7), Serdarušić 7. Trener: Luka Bilobrk 7.

LOKOMOTIVA: Čavlina 7, Cipetić 6,5, Salihu 6,5, De Haas 6,5 (od 59. Mersinaj 6,5), Milićević 6,5, Bošković 6,5 (od 69. Bubanja-), Marić 7, Tomečak 7 (od 89. Groznica-), Stojković 6,5 (od 59. Šotiček 7), Kulenović 7 (od 89. Vranjković -), Tuci 6,5. Trener: Silvijo Čabraja 7.

ŽUTI KARTONI: Motika (84), A. Coha (88), Marić (90+1).

IGRAČ UTAKMICE: Marko Antonio Đorđević.


Utakmicom osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između drugoligaša Bjelovara i prvoligaša Lokomotive iz Zagreba zaokruženi su dani velikih nogometnih događanja u gradu podno Bilogore. Dan ranije (utorak) gostovanje Hajduka iz Splita a koji ima iznimno veliki broj navijača u Bjelovaru i okolici te Mladosti iz susjednih Ždralova do vrha je napunio velebno zdanje novog Gradskog stadiona, a nešto slično ali sa znatno skromnijom posjetom, izazvalo je i gostovanje zagrebačkih "lokosa" u sklopu osmine finala Kupa a koji su tako po prvi puta i službeno odirali neku utakmicu protiv Bjelovara.

Domaćin je u utakmicu ušao bez ozlijeđenog iskusnog Dominika Glavine, ali i sa mladim vratarom Đorđevićem koji je opravdao povjerenje trenera jer je svojim čudesnim intervencijama najzaslužniji što gosti u prvih pola sata nisu osjetnije vodili. Trener Lokomotive za ovu utakmicu izostavio je nekolicinu standardnih a što se i te kako osjetilo u nastavku kada je ZG Lokomotiva doslovno ostala bez pare i teško živjela veći dio drugog poluvremena.

Zanimljivo, u prvih dvadesetak minuta bila je obostrano oprezna igra i sa laganom inicijativom plavih majica a ubrzo su uslijedile i idealne prigode Kulenovića i Tucija a jadnu od njih ipak je pretvorio u vodstvo Kulenović nakon ubacivanja Tucija sa lijeve strane. Do tada napadače gostiju sjajnim obranama izluđivao je mladi Đorđević koji si je, uz dojmljive intervencije i u nastavku, priskrbio epitet igrača utakmice. Teško je i pobrojiti niz prigoda sa obje strane do odlaska na odmor.

U nastavku na travnjak u bijelim majicama kao da je istrčala neka druga ekipa, razigrana, okomita i sa dojmljivim pritiskom i odlučna da izjednači rezultat i utakmicu dovede u silnu neizvjesnost a po stvorenim prigodama to se moglo i dogoditi jer gosti su se vidno povukli i prepustili inicijativu domaćoj postavi. Redale su se tako prigode Motike, J. Pranjića, Lukas Fernandesa i u samoj završnici dva puta Kočiša, ali anđeli i dobre vile bile su na strani gostujućeg sastava koji je tek povremeno iz par brzih kontri u nekoliko navrata pokušao drugim golom riješiti neizvjesnost.

Ostalo je ipak na onom jednom golu Kulenovića iz 20. minute i koji je odveo goste među osam u Kupu a domaćina prepustio novim iskušenjima u završnici jesenskog dijela prvenstva. Ako je suditi po igri u nastavku utakmice protiv uglednog gosta, neće biti zime za postavu trenera Luke Bilobrka. Za trenera Čavlinu nismo sigurni jer njegova " lokomotiva " malo igra kao parnjača a malo kao nešto modernija verzija " dizel lokomotive".

Kup, osmina finala (srijeda):

Šibenik - Gorica 2-0

BSK - Rijeka 2-1

Bjelovar - Lokomotiva 0-1

Varaždin - Osijek 1-2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:42