RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POTRAGA ZA POJAČANJIMA

‘Bit će kod nas još ‘bombi‘! Iz Rijeke očekujemo još dvojicu, trojicu igrača, iz Dinama smo tražili trojicu‘

Predsjednik Marinko Perić nakon dovođenja novog trenera Tadića i nekoliko igrača Rijeke
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 15. siječanj 2022. 13:14

Postati čovjek ljepše je nego postati kralj, ustanovio je davno A. G. Matoš. I ta mudrost drži vodu, posebice u današnje turbulentno doba. A Marinko Perić, predsjednik prvoligaša Hrvatskog dragovoljca uspio je i jedno i drugo - hrabrost mu je i dalje ostala vrlina, s kojom je postao kralj u hrvatskom nogometnom društvu, jer se unatoč teškim financijskim vremenima praktički preko noći zahvalio glavnom treneru Davoru Mladini i gotovo cijeloj standardnoj momčadi. Vijest je to koja je ovih dana mnoge ljubitelje nogometa i navijače kluba digla na noge.

Dvojac je potjeran

Zbog čega ste donijeli tako radikalnu odluku?

- Jednostavno, izgubili smo međusobno povjerenje. Dakle, zbog toga je prestala i ljubav i rastanak je bio neminovan. Davor Mladina je dobar trener, ali nije imao sreće i zbog slabijih rezultata morao je otići još prije zimskog raspusta. Dok otišli igrači nisu imali strpljenje, obustavili su rad zbog dugovanja kluba i u tome su ustrajali dok im se ne realizira isplata zaostalih plaća. Ja sam im obećao da će sve biti ispoštovano do 15. siječnja, a plaće su im puštene na račun deset dana prije. Dakle, jednostavno mi nisu vjerovali, a poslije ja njima i po meni razlaz je bio neminovan. Petkovića i Štrkalja sam potjerao, a ostali su otišli sami. Što je, po meni, najpoštenije. Budite sigurni, nijedan igrač iz Sigeta nije otišao, a ni neće da mu klub ne isplati dug - pojasnio je o prekidu suradnje s trenerom i igračima predsjednik kluba Marinko Perić.

Prijatelj iz Opatije

S obzirom da je iz prvoligaša Rijeke stigao trener Dragan Tadić i četvorica igrača, postaje li Hrvatski dragovoljac riječka filijala?

- Dok sam ja predsjednik kluba, to se nikada neće dogoditi. Tadić, do kojeg sam došao, jednako kao i do igrača, preko jednog prijatelja iz Opatije, raskinuo je ugovor s Rijekom, dok su igrači došli na posudbu. A iz Rijeke očekujemo još dvojicu, trojicu mladih igrača, jednako kao i iz ostala tri kluba iz vrha tablice. Jer smatram da im je Hrvatski dragovoljac, kao prvoligaš, najveći izlog za njihovu igračku promidžbu. Mi nismo i nećemo biti klub iz kojeg se odlazi u mirnu financijsku mirovinu. Do sada se Rijeka pokazala najkorektnija.

Imate li već neka igračka imena iz tih klubova ili pak će vam, recimo, Dinamo, Osijek ili Hajduk, poslati igrače po svojoj želi?

- Mi smo Maksimiru predložili da nam posude tri igrača koji su najesen igrali u drugoj momčadi, a jedan je bio na posudbi u Istri 1961 i sada očekujemo njihov odgovor. Imena vam neću otkriti, jer smo se već jednom opekli kad smo otkrili želju prelaska iz Rijeke, Lepinjice. Ali, još se malo strpite bit će još igračkih “bombi” iz Sigeta.

S koliko igrača će trener Tadić krenuti u proljetnu avanturu?

- S obzirom da ćemo se još nekim igračima iz jesenske sezone zahvaliti, ostat ćemo na 24 igrača. Dovoljno za solidnu konkurenciju.

Perkoviću je klub dugo bio bankomat, bolje mu je da se sakrije u mišju rupu

S obzirom na dugovanja igračima iz prošlosti i te stvaranju, dovođenjem novih igrača, novog duga, hoćete li financijski ostati na nogama?

- Pa, nažalost mi nismo klub koji ima godišnji proračun od deset i više milijuna kuna, već živimo iz dana u dan, odnosno od raznih vremenskih uplata, vjerujem da ćemo prvenstvo završiti bez kune duga. Bez obzira što nemamo pomoći od nikoga. Mi smo jedini prvoligaš kojem HNS-a dosad nije ništa pomogao, a tražili smo umjetnu travu na pomoćnom igralištu. Svi samo kritiziraju, a nitko ne nudi konkretno rješenje i pomoć. Ja smatram, s obzirom na ime, da je Hrvatski dragovoljac klub svih građana Hrvatske. Ali ni od tih udruga hrvatskih dragovoljaca, kojih u Hrvatskoj ima preko 200, nama ne stiže nikakva pomoć. Eto, s kritikom i vrijeđanjem preko nekih portala pojavio se i bivši predsjednik kluba Ivica Perković. Koji kaže da tjeranjem igrača i trenera uništavam njegovo treće dijete. Zar nije to sramota? Da sam na njegovom mjestu, kad se već izvukao iz kluba koji mu je dugo bio bankomat, bez ikakvih posljedica, sakrio bih se u mišju rupu. A ne da plačem za djetetom kojem sam, karikirano rečeno, godinama otkidao iz usta i hranio sebe, kao što je to on radio. Da je on na mojem mjestu, klub bi se zbog financijskog tereta odavno ugasio, eto toliko o Ivicu Perkoviću, velikom poštovatelju Hrvatskog dragovoljca - zaključio je Perić, kojem je bilo vrlo trnovito dosadašnje postignuće, jer nije lako preko noći dići klub iz pepela i uvesti ga u prvoligaško društvo, ali on za to nije dobio pljesak na otvorenoj sceni, već neprijatelja više.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 14:52