Aleksandar Trajkovski

 Guglielmo Mangiapane/zuma Press/Profimedia
NIKOLIČIUS U AKCIJI

Napadač za kojim je Hajduk žudio sa zakašnjenjem stigao na Poljud. Uskoro će pokazati je li sazrio

Nastavlja se praksa da se u zadnji čas angažira igrače koji možda ne donose bitni boljitak momčadi
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 16. rujan 2023. 11:59

Eto, Mindaugas Nikoličius, sportski direktor Hajduka, koji je na Instagramu prije nekoliko dana objavio fotku pješčanog sata, i tako dao naslutiti da je pripremio još jedno igračko iznenađenje, zaista je na Poljud priveo makedonskog reprezentativca Aleksandra Trajkovskog, napadača za kojim žude na Poljudu.

Odmah je mašinerija Hajduka, to jest "duboki klub" sastavljen od navijača, komentatora i glasnogovornika, požurio predstaviti kako se radi o pojačanju za "bijele". Tako se nastavlja praksa da se u zadnji čas angažira igrače, koji možda ne donose bitni boljitak momčadi.

Brojne postaje

Makedonski reprezentativac Trajkovski postao je poznat kada je zabio gol Italiji, i tako onemogućio "azzurrima" nastup na SP-u, on je već dva i po mjeseca u statusu slobodnog igrača, njemu je ugovor s Al Fayhom, prvoligašem Saudijske Arabije, istekao još 1. srpnja.

image

Aleksandar Trajkovski potpisuje za Hajduk

MIRO GABELA/HAJDUK.HR

Logično pitanje je zašto se čekalo s njegovim angažmanom do posljednjeg trena, tako da je Trajkovski kao i u prethodnim slučajevima, prigodom dolaska druge prinove, stigao sa zakašnjenjem. U redu, treba vjerovati, odnosno barem se nadati da je Trajkovski igrački sazrio, on je, otkako je otišao iz skopske Cementarnice, nastupao za Inter iz Zaprešića, dva belgijska kluba Waregem i Mechelen, zatim talijanski Palermo, španjolsku Mallorcu, pa danski Aalborg, i na kraju za Al Fayh.

Čustoviću laknulo

U međuvremenu, Hajdukova momčad, prema svemu sudeći, spremna je za nastavak pobjedonosne serije, naprasno prekinute na Poljudu od Istre 1961. "Bijeli" dolaze u Veliku Goricu odlučni jurišati do osvajanja tri boda, što bi bio značajni zalog za nastavak prvenstva, jer onda u Splitu gostuju dva zagrebačka kluba, najprije Lokomotiva, pa je na redu derbi protiv Dinama.

Napokon, nakon izdržane kazne, na klupu se vraća Ivan Leko, i prema mnogim mišljenjima, to je dodatna energija za "bijele", jer prema realnim procjenama, ipak je bitna razlika kad je prvi trener uz aut-liniju, a ne njegov pomoćnik Adnan Ćustović. Uostalom, Ćustović se baš i nije saživio u ulozi protagonista, sâm je otklonio bilo kakvu ambiciju da jednog dana bude prvi trener, rekao je da mu je ugodnije biti u ulozi asistenta Leki.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. lipanj 2024 21:56