PAUN PAUNOVIC
Mirta Šurjak Talijanima

‘Gattuso je najveće ime u povijesti Hajduka, a Hrvati - ratnici! Nadam se da će Dalić napraviti jednu stvar‘

‘Jučer mi se nije svidjela Italija, a činilo mi se da je Hrvatska bolje odigrala utakmicu protiv Španjolske‘
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. lipanj 2024. 19:38

Sportska novinarka Hrvatske televizije Mirta Šurjak talijanskim je medijima izjavila kako je “puna vjere u hrvatsku reprezentaciju” uoči susreta sa Italijom u ponedjeljak. Portal CalcioStyle.it koji Mirtu Šurjak pamti i iz spota za pjesmu Mi manca il calcio koju pjeva Ermanno Fabbri, razgovor je počeo sa Hajdukom i Gennarom Gattusom, piše Slobodna Dalmacija.

Prije svega, kako vidite Gennara Gattusa u splitskom Hajduku?

- Gennaro je najveće ime u povijesti Hajduka. Beskrupulozan borac kakav je bio kao igrač željezne duše. Gattuso je jamstvo discipline, elementa koji je Hajduku toliko nedostajao prošle sezone. Prošlogodišnje treće mjesto ne može biti dovoljno: sigurna sam da je Gattuso pravi izbor.

image
PAUN PAUNOVIC

Mislite li da Italija u ponedjeljak može pobijediti Hrvatsku prvi put u povijesti?

- Nadam se da ne. Jučer mi se nije svidjela Italija, a unatoč konačnom rezultatu činilo mi se da je Hrvatska bolje odigrala utakmicu protiv Španjolske. U ponedjeljak će Dalićeva jedanaestorica morati izdašnije igrati, odlučujuća će biti utakmica protiv Azzurra, ali morat će biti oprezni jer ako ostave previše prostora mogli bi doživjeti smrtonosne kontre Spallettijeve momčadi.

image
PAUN PAUNOVIC

Kako vidite talijansku momčad?

- Italiji vjerojatno nedostaje pravi strijelac koji može rješavati utakmice, ali plodovi Spallettijevog dobrog rada i taktički i tehnički već su se počeli vidjeti. Plus Azzurri imaju Donnarumu koji ih je jučer spasio od onoga što je moglo biti katastrofa.”

Očekujete li promjene u Hrvatskoj u ponedjeljak?

- Hrvatska se mora probuditi. To je dio našeg mentaliteta: mi smo borci, ratnici koji će umrijeti za svoje snove. Bit će mnogo promjena. Marcelo Brozović nažalost više ne igra na svojoj razini, vjerojatno je to zbog odlaska u Saudijsku Arabiju, a nadam se da će Dalić više prostora dati mladom Luki Sučiću, 21-godišnjaku iz Red Bull Salzburga. Optimistična sam, ali i ponosna na dosadašnji put. Naprijed Hrvatska! - između ostaloga je Talijanima izjavila Mirta Šurjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. lipanj 2024 19:39