Gennaro Gattuso

 TOM DUBRAVEC Cropix
POČELI PRVI REZOVI

Hajduk prekrižio trojicu igrača, Gattuso ih ne želi! Na Poljudu pregovaraju s velikom zvijezdom

Bijeli tako u odnosu na proljetni dio sezone u kadru nemaju već sedmoricu igrača
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. lipanj 2024. 18:37

Gennaro Gattuso dobro zna što želi od Hajduka u novoj sezoni, odnosno koga ne vidi u momčadi. Tako već od prvog dana priprema odvojeno od momčadi rade tri igrača - Ferro, Dajaku i Benrahou. Već smo pisali o igračima koji se profilno ne uklapaju u agresivan i trkački stil igre koji Gattuso preferira, te smo njih trojicu naveli kao ogledne uzorke takvih. Sva trojica imaju važeći ugovor s klubom, a Hajduk je taj koji im daje “zeleno” da bez ikakve odštete napuste Poljud.

Hajduk tako u odnosu na proljetni dio sezone u kadru već nema čak sedam igrača jer prije su već otišli Mikanović, Čuić i Odjidja-Ofoe, a Nikola Kalinić ostavio se nogometa. Nema spora da na Poljudu trebaju što žurnije krenuti po nove igrače, ako je ikako moguće po one koji bi bili - pojačanja.

Potraga na talijanskom i španjolskom tržištu

Po tom pitanju konkretnih novosti nema. Gattuso ne želi žuriti jer je svjestan da Hajduk nema novca na rasipanje, te stoga želi pomno razmotriti svaku opciju. Kažu nam da i sam traži određene profile igrača, vjerojatno ih bira među onima koje je vodio kao trener ili eventualno one koje je dobro upoznao kroz ligu. Na Poljud bi tako najprije mogli doći igrači iz Serie A, koju Gattuso savršeno poznaje. Naravno, Hajduk može dovesti samo one koji nisu u prvom planu klubova u kojima su do sada boravili.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Gattuso inače živi u Marbelli, a kako je radio kao trener i u Valenciji, moguće je da nešto traži i na španjolskom tržištu. Jasno je da i u Italiji i Španjolskoj postoji pregršt igrača iz drugog ili trećeg reda koji bi itekako mogli pomoći Splićanima, samo ih treba pogoditi. A i kad ih pogodiš, veliko je pitanje hoće li htjeti doći u Hajduk. U tim bi situacijama veliku važnost trebao imati Gattusov autoritet.

Dva krila i dva veznjaka...

Nikola Kalinić također ne žuri, nego se drži istog recepta koji je prokušao u potrazi za trenerom. Radije će željeno ime dovesti nešto kasnije, nego se kockati s nekim za koga nije siguran. Kalinić isključivo “gađa” igrače koji imaju sve potrebne parametre da na Poljud dođu kao pojačanja.

Navijače najviše zanima ima li što novo po pitanju mogućeg dolaska Edina Džeke. Odgovor je da stižu vijesti koje ih mogu ohrabriti. Naime, uskoro bi se trebao dogoditi sastanak na kojem bi se trebali naći Kalinić, Gattuso i Džeko.

image

Edin Džeko

Seskimphoto/seskimphoto/profimedia

Naravno da taj sastanak ne mora donijeti bilo kakav dogovor, ali čim je Džeko spreman sjesti za stol, logično je pretpostaviti da ga dolazak na Poljud zanima. E, sad, teško je reći što mu Hajduk može ponuditi i na koji način parirati ponudama koje ima iz Saudijske Arabije. I nemojmo zaboraviti da je Džeko još uvijek igrač Fenerbahçea, ali jasno je da on i Mourinho teško mogu surađivati.

Nije Džeko jedini na meti Nikole Kalinića. Kažu nam da traži i dva krilna igrača, dva veznjaka, desnog beka i stopera.

Linker
20. lipanj 2024 18:40