JAKOV PRKIC Cropix
TEŽAK PORAZ

Leko otkrio što je s Livajom pa svima u Hajduku poručio: ‘Primi kritiku i digni se, frajeru...‘

Trener Hajduka nije skrivao razočaranje nakon poraza od Osijeka na Poljudu
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2023. 20:54

Predstava Hajduka protiv Osijeka na Poljudu razočarala je navijače. Splićani su pali bez ispaljenog metka, dok su Osječani vješto koristili svoje prilike i upisali vrijednu pobjedu (0:2) kojom se Zoran Zekić vratio u klub. S druge strane, Ivan Leko ima puno razloga za ljutnju. Strateg Hajduka doživio je treći poraz u prvenstvu u malo više od mjesec dana, a razočaranje nije skrivao niti u izjavi nakon utakmice u programu MaxSporta.

- Svaki poraz boli, pogotovo doma. Osjećaj je stvarno loš, imali smo priliku doći na prvo mjesto, sličan je osjećaj kao nakon poraza protiv Istre. Prvo poluvrijeme smo bili dobri, puno bolji suparnik smo bili, Osijek se branio. Imali smo par situacija za pogodak, ali onda primimo nakon 20 sekundi drugog dijela. Bio je to šok i trebalo nam je da dođemo sebi. Osijek je imao puno stvari na svojoj strani i zasluženo pobijedio. Momci su imali htijenje, to je uvijek preduvjet za rezultat. Imali smo lijepi niz, sad imamo očajan niz, puno poraza zaredom. U sportu svaki poraz, svaki debakl pomaže da budeš bolji, tako da i ovo treba prihvatiti i prespavati, iako se neće spavati nakon ovakve situacije, ali od sutra glava mora biti gore.

Hajduk je utakmicu završio bez udarca u okvir...

- Ako ćemo gledati statistiku, bili smo bolji. Imali smo više udaraca iz boxa, iako nismo dobri u 16 metara, odavno imamo taj problem, a nemamo niti udarce iz daljine kojima bismo otvorili suparnika.

Postoji li mentalna blokada kod igrača, je li pritisak prevelik?

- Ljudi ovdje to znaju najbolje, ako ne možeš igrati pod pritiskom onda nisi za ovo. Pokušavamo pripremiti igrače da igraju s emocijom, ali pametno.

Kakva je situacija s Livajom?

- Marko nije trebao igrati, ima dvije ozljede zbog kojih ne bi smio igrati, ali htio je biti uz momčad. Plan je bio, u slučaju da sve bude u redu, da smo vodili, on ne bi igrao. Tjednima ga muči jedna stvar oko zgloba, a druga je mišićna stvar. Jako je malo trenirao, znali smo da je to rizik, ali naša momčad ovisi o Marku i zbog igračkih i liderskih kvaliteta.

Imate problema s ozljedama mišića i kod drugih igrača, danas ste morali raditi i prisilne zamjene...

- Nismo imali mišićnih ozljeda do danas, danas se dogode dvije, postavljaju se pitanja što i kako... Moramo vidjeti, napraviti nalaze.

Na teren se u HNL-u nakon gotovo tri mjeseca vratio Rokas Pukštas.

- On je moderan igrač, dobar u oba kaznena prostora. Iako ima gard pobjednika, možda je bilo malo prerano za njega, imali smo osjećaj da je spreman. Bio je i danas na nekih 12 kilometara, fali mu osjećaj, ali to će doći. Bio je to rizik, ali svaka je utakmica bitna.

Hajduku slijedi gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa.

- Čeka nas teška utakmica, ovo je za frajere. Ako si frajer, i igrač i trener Hajduka, onda izvoli primi kritiku, digni se frajeru, ajmo sve napraviti za pobjedu - zaključio je Ivan Leko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 13:46