Božidar Vukičević/Cropix
ADUTI IZ REZERVE

Hajduk je u krizi, a Leko treba odlučiti što će s dvojicom igrača. Priliku bi mogao dobiti bivši Vatreni

Trener Bijelih donijet će procjenu o "bonus kvaliteti" za svoju posrnulu momčad
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. rujan 2023. 19:29

Leon Dajaku preskočio je dva posljednja dvoboja Hajduka zbog ozljede. Kup u Slavonskom Brodu i nije bio veliki hendikep za konkurenciju u momčadi, ali u Gorici bi sigurno bio od pomoći. Nećemo kazati da bi kreirao prevagu, ali uvijek je bolje imati još jednog igrača na dispoziciji.

Dajaku nije briljirao na početku svog mandata u Hajduku ovog ljeta, ali ipak je postigao dva pogotka, a pritom imao i neusporedivo više iskustva od startera Brajkovića i alternacije Dolčeka. Dajaku ima problem s ozljedom potkoljenice, ali trebao bi se vratiti za utakmicu s Lokomotivom. Takvo je logično razmišljanje s obzirom na to da je već bio upitan za dvoboj u Velikoj Gorici.

image

Leon Dajaku

Željko Hajdinjak/Cropix

U kakvom će se stanju vratiti, e to je već druga tema, jer treba dodati kako Dajaku ni prije ozljede nije imao status neprikosnovenog prvotimca. Upisao je osam nastupa s prosječnih 25 minuta po utakmici uz naglasak da je samo jednom krenuo od početka dvoboja.

Lovre Kalinić trebao je u Kupu protiv Omladinca stati na vrata, takav je bio plan u povratku nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, ali ozljeda tetive operiranog koljena ispriječila se na putu ostvarenja plana. Zbog toga je Kalinić dobio nekoliko dana poštede pa se shodno tome nije našao među putnicima za utakmicu u Velikoj Gorici. Kako će se dalje odvijati njegov povratak i kakav plan s Kalinićem ima Leko, bit će jako zanimljivo pratiti s obzirom na to da je momčad u krizi igre i rezultata, a upravo je u takvoj situaciji Leko prije šest i pol mjeseci posegnuo za promjenom čuvara mreže.

image

Lovre Kalinić

Vojko Bašić/Cropix

Umjesto Sentića tada je priliku dobio Lučić koji je proteklih mjeseci opravdao uvrštenje u prvu postavu. Kalinić se ozlijedio krajem listopada prošle godine, mjesec dana kasnije je operirao križni ligament koljena u Belgiji, a zahtjevni povratak počeo je na pripremama ovog ljeta.

Prve su prognoze govorile da je spreman vratiti se početkom kolovoza, ali još uvijek nije stao na vrata u službenoj utakmici. Igrao je dva test dvoboja, jednom sjedio na klupi (Istra 1961) i to je sve za proteklih 10 i pol mjeseci. Nakon oporavka od istegnuća tetive na Leki je procjena o Kaliniću kao "bonus kvaliteti" za posrnulu momčad Bijelih.

Linker
28. travanj 2024 22:20