Gennaro Gattuso

 CLEMENT MAHOUDEAU Afp
DOBILI DOBAR SCONTO

Gattuso je vodeći Marseille zarađivao 3 milijuna eura, koliko će zarađivati u Hajduku?

Dok je vodio Napoli plaća mu je iznosila 1,6 milijuna eura, u Milanu oko 2,8 milijuna eura godišnje
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. lipanj 2024. 20:42

I poznati portal nogomania.com raspisao se o dolasku poznatog talijanskog trenera Gennara Gattusa u splitski Hajduk. Tamo se postavilo pitanje njegove plaće na Poljudu, te je napisano kolika su mu bila primanja u prethodna tri kluba.

Vodeći Olympique Marseille - tvrdi portal - zarađivao je oko 3.000.000 eura godišnje, a istu je plaću imao i u Valenciji, koju je vodio prije toga. Dok je vodio Napoli plaća mu je iznosila 1,6 milijuna eura, dok je kao Milanov trener zarađivao oko 2,8 milijuna eura godišnje.

Goruće je pitanje koliko će to koštati Hajduk? Portal piše kako je najskuplji trener splitskih "Bilih" u mandatu Lukše Jakobušića bio Ivan Leko te da su on i njegovi pomoćnici zarađivali su oko 600.000 eura godišnje. Logično je očekivati ​​da će Gattusov ugovor biti osjetno veći, ali nije realno pričati o tome da bi mogao zarađivati kao u Marseilleu. Hajduk nije Marseille, Hrvatska nije Francuska, te je svota od 3 milijuna eura neupitno nerealna. Možda je iznos koji je imao u Napoliju (1,6 milijuna) najbliži onom što bi mogao imati u Splitu, ali s kompletnim stožerom.

Na portalu ističu kako je dolazak tako renomiranog trenera već uzbudio razočarane navijače Hajduka, a vrijeme će pokazati je li to pravi potez za splitski klub. Cilj je skinuti zagrebački Dinamo s trona.

Stoga je, kako piše u zaključku realno pretpostaviti da je Gattuso u Splitu dobio plaću sličnu onoj kakvu zarađuju Vladan Milojević i Aleksandar Stanojević u Crvenoj zvezdi i Partizanu. U srpskim medijima napisano je kako Milojević ima 480.000 eura po sezoni, ali i bogate bonuse za eventualno osvajanje naslova, a posebno za eventualni plasman u Ligu prvaka.

Teško je Gattuso došao baš za 480.000 eura, ali svota od 1,8 milijuna sa stožerom mogla bi biti najbliža istini. I to je ogroman novac za Hajduk, ali ne možeš dovesti takvog trenera baš za "sitniš"...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. lipanj 2024 20:14