GORAN MEHKEK Cropix
SADA JE SVE JASNO

UEFA se oglasila nakon nereda u Ateni, iz Dinama potvrdili kada će se odigrati odgođena utakmica

"Izražavamo najdublju sućut obitelji žrtve, AEK-u iz Atene i njegovim navijačima", stoji u objavi UEFA-e
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 13:29

Krovna europska nogometna organizaciju UEFA se oglasila priopćenjem povodom nereda u Ateni u kojima je život izgubio 29-godišnji grčki navijač. UEFA je izrazila žaljenje zbog nereda koji su se dogodili, te sućut obitelji i prijateljima poginulog navijača, a onda i otkrila kada bi se trebao odigrati odgođeni susret.

"UEFA najstrože osuđuje užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Ateni i rezultirali gubitkom života. Izražavamo najdublju sućut obitelji žrtve, AEK-u iz Atene i njegovim navijačima. Ponavljamo da nasilje nema svoje mjesto u našem sportu i očekujemo da će oni koji su odgovorni za ove užasne incidente biti uhićeni i predani u ruke pravde u najkraćem mogućem roku", stoji u priopćenju UEFA-e koja nastavlja:

"Nakon sinoćnjen nasilja i konzultacija s lokalnim vlastima, UEFA je odlučila da nema uvjeta da se večerašnji susret između AEK-a i Dinama održi. U skladu s člankom 26.01 Pravilnika o UEFA Ligi prvaka 2023/2024 utakmica koja se trebala igrati danas na Agia Sofia stadionu u Ateni je odgođena."

UEFA je otkrila i kada će se odgođeni susret igrati.

"Utakmica između Dinama i AEKA u Zagrebu će se igrati 15. kolovoza 2023. u 20 sati kako je i bilo po rasporedu. UEFA je u kontaktu s oba kluba i čeka se potvrda datuma odgođene utakmice u Ateni koja će se igrati ili u petak 18. kolovoza 2023. ili u subotu 19. kolovoza 2023. godine. Prijašnja odluka da na stadionu ne bude gostujućih navijača na obje utakmice i dalje ostaje na snazi, a implementirat će se sve potrebne mjere opreza i sigurnosti", zaključuje UEFA.

Ubrzo nakon takve objave UEFA-e oglasili su se i iz Dinama i objavili kako će se uzvrat u Ateni odigrati u subotu 19. kolovoza.

‘GNK Dinamo obavještava javnost da će prva utakmica između Dinama i AEK-a biti odigrana u Zagrebu 15. kolovoza s početkom u 20 sati. Uzvratna utakmica igrat će se u Ateni, 19. kolovoza. Obje utakmice igrat će se bez gostujućih navijača, stoji u priopćenju Dinama.

Linker
04. listopad 2024 19:50