Matias Almeyda

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
ŽELE PREDNOST UOČI UZVRATA

Trener AEK-a: ‘Ne trebaju nam alibiji, niti ih tražimo. Svejedno nam je gdje igramo prvo, želimo pobjedu!‘

‘Vida je sjajan igrač i vođa, u konkurenciji je. Posebno mu je drago što je u svojoj zemlji‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 19:55

Momčad AEK-a uz snažne je mjere osiguranja doputovala u Zagreb na prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Dinama. Praktično svaki korak Grka u hrvatskoj metropoli strogo je policijski nadziran kako bi se onemogućila i najmanja mogućnost nečeg neželjenog nakon tragičnih događanja prošlog ponedjeljka u Ateni, kada je u huliganskom sukobu jedan navijač atenskog kluba smrtno stradao. U kontekstu spomenutih događaja gleda se i dvoboj u Zagrebu, a igrači AEK-a naznačili su da će igrati za obitelj poginulog Michela Katsourisa.

Grčki nogometaši su na Maksimiru odradili i trening, koji je bio petnaestak minuta otvoren za javnost, a prije toga održali su i press-konferenciju. Njihov je trener, nekoć veliki argentinski nogometaš i reprezentativac Matias Almeyda, odmah podvukao zahtjevnost vođenja momčadi protiv Dinama...

- Nije lako fokusirati momčad na nogomet nakon svega što se dogodilo. U pitanju je velika tragedija, ali došli smo igrati nogomet. Nasilje ne želim vidjeti nigdje, nije mu mjesto u nogometu. Iznimno mi je žao navijača i njegove obitelji, ova nas je tragedija prisilila da se drukčije pripremamo za utakmicu nego ikad ranije.

Almeyda cijeni kvalitetu zagrebačkog Dinama...

- Favorita nema, sastaju se dvije odlične momčadi, znamo da je Dinamo opasan, ali s obzirom na okolnosti smatram da smo se dobro pripremili. Ne smatram da će nam štetiti pauza koju smo prisilno imali, ne trebaju nam alibiji, niti ih tražimo, a nadamo se prolazu iako je Dinamo sjajna momčad, s puno europskog iskustva, s puno talenta, ali nismo niti mi ovdje slučajno, znamo da možemo pobijediti. Želimo se pokazati u Europi nakon osvajanja grčkog prvenstva.

Govorio je i o Domagoju Vidi, koji je očigledno zaliječio ozljedu i mogao bi večeras istrčati...

- Vida je sjajan igrač i vođa, u konkurenciji je za nastup. Znam da mu je posebno drago što je u svojoj zemlji.

Povukao je paralelu između Hrvata i Argentinaca.

- Hrvati su jako slični Argentincima, znam ih mnogo. Moj je veliki prijatelj Prosinečki, dobar sam i s Mornarom, Bokšićem, koji je bio majstor, najbolji napadač na svijetu kad je htio - podvukao je Almeyda.

Uz trenera je u maksimirskoj press-prostoriji bio i Jens Jönsson, veznjak AEK-a...

- Izražavamo joś jednom saučešće obitelji poginulog navijača. Nema nam druge, moramo se koncentrirati na nogomet. Došli smo igrati, naš posao je nogomet. Dinamo je odlična momčad, moramo paziti posebno na njegove napadače, a vjerujem da smo u stanju ostvariti pozitivan rezultat - misli Jönsson.

Za kraj je dodao:

- Nismo igrali utakmicu dva tjedna, a svejedno nam je gdje igramo prvu utakmicu s Dinamo. Želimo pobjedu!

Linker
17. rujan 2024 09:39