Luka Ivanušec

 Damir Škomrlj/Cropix
DINAMOVA TIKA-TAKA

Ivanušec je spreman za lige Petice. Jasno je i tko će se na pripremama morati dokazati Bišćanu

Briljantnim golom i driblinzima u stilu najvećih majstora prouzročio je vrtoglavicu suparnicima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. svibanj 2023. 18:55

Dinamova tika-taka harala je Rijekom, koliko su Zagrepčani bili dominantni, pobjeda je rezultatski niska jer s ponekim točnijim pasom ili preciznijim udarcem mogli su napuniti mrežu domaćina.

Nisu, ali Dinamo je još jedom potvrdio da igra najkvalitetniji nogomet u HNL-u. Luka Ivanušec blistao je načinom koji govori da je spreman za lige Petice. Briljantnim golom, driblinzima u stilu najvećih majstora i proigravanjima prouzročio je vrtoglavicu domaćoj obrani, no Rijeka nije pognula glavu i na kraju ima “pristojan” rezultat 1:2. Matija Frigan gorio je od želje da matira Livakovića, reprezentativna jedinica nije mu dala, ali Antonio Marin se osladio. Prvi strijelac Rijeke je i bez pogotka pokazao klasu.

Derbi je doživio antiklimaks i prije nego je počeo, dvoboj koji je trebao biti šarf i igran uz golem ulog za domaćina pretvorio se u nadigravanje za prestiž onog čas kad je Istra 1961 pala u Zagrebu te Rijeci ovjerila vizi za Europu. Bijelima ostaje samo riješiti s Osijekom tko će biti treći. Sergej Jakirović doživio je dva vezana poraza, ali posao je napravio, ne čudi što je bio gotovo jednako sretan kao i Igor Bišćan. On je također pobjednik.

Luka Ivanušec je lansirao svoj udarac-specijalac i u 43. minuti dao sol utakmici koja se i dotad mogla probaviti, ali ne i u njoj uživati. Dinamo je nakon tri nastupa bez pogotka u gostima i formalno 324 minute “skinuo paučinu” s vrata i već je to bila jaka najava da će slaviti na Kvarneru. U nastavku se razmahao i odsvirao krasne note, koje je ipak naplatio tek s još jednim pogotkom Moharramija. Dovoljnim za posebno slavlje, budući da mu je prvi u profesionalnoj karijeri.

Modrima komplimenti na odgovornim igrama i izvedbi u dobrom dijelu ogleda, završnicu sezone odrađuju ozbiljno i dobro, zato su zavrijedili fino popunjen Maksimir kad će podizati pehar prvaka u utakmici s Goricom. Mladi igrači ovaj su put dobili mrvice jer Bišćan je odlučio “pregaziti” sve do kraja. Oni će se morati dokazivati na pripremama za sljedeću sezonu. Tko je pravi, uvijek će isplivati.

Linker
11. lipanj 2024 13:11