Bruno Petković

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
‘PATKA‘ IZ ATENE

U Maksimiru otkrili: Priča o zamjeni za Petkovića ‘teškoj‘ 4 milijuna eura je bila šuplja

Modri nisu zainteresirani za Andraža Šporara, ali i dalje pregovaraju oko Adama Gnezde Čerina
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. lipanj 2024. 18:54

Posljednjih dana dosta se pisalo o Adamu Gnezdi Čerinu, slovenskom reprezentativcu koji bi trebao doći u maksimirske dvore. Između Dinama i Slovenca sve je praktički dogovoreno, sve sad ovisi o dogovori klubova, odnosno o tome koliko će Panathinaikos tražiti za veznjaka.

Međutim, pojavila se priča iz grčkih izvora da su Modri navodno zainteresirani za još jednog Slovenca. Koji također igra za Panathinaikos. Radi se o napadaču Andražu Šporaru (30), još jednom slovenskom reprezentativcu koji je zabio pogodak u posljednjoj utakmici reprezentacije koju vodi Matjaž Kek, Dežela je pred Euro igrala s Bugarskom (1:1). Cijena na Transfermarktu iznosi mu 4 milijuna eura, u 43 utakmice prošle sezone zabio je 13 golova uz 3 asistencije.

image

Andraž Šporar

JURE MAKOVEC/Afp

Odmah se logično pojavila priča da navodno zanimanje za Šporara govori u prilog tome da bi hrvatski reprezentativac Bruno Petković ipak mogao otići iz Dinama. Jer ne bi bilo nikakvog smisla da modri klub želi dovesti Slovenca ako ostaje Petko... Jer na Slovencu ne može u budućnosti zaraditi s obzirom na to da već ima ‘tri banke‘, a sigurno čovjek koji je za Deželu odigrao 53 utakmice ne bi dolazio u Maksimir da bude ‘opcija B‘. Osim toga, zanimanje za Šporara moglo bi značiti da je ona priča oko mogućeg dolaska Ramona Miereza ipak bila od onih ‘na dugom štapu‘.

Međutim, od te priče iz Grčke nema apsolutno ništa! Iz kluba su nam potvrdili da Dinamo nije zainteresiran za Šporara. Dakle, iz Atene je stigla šuplja priča. No dobro, sigurno će biti još mnogo takvih ovog ljeta. Modri klub je mnogima zanimljiva opcija, mnogi menadžeri će putem etera gurati razne igrače, tako je baš svih prijelaznih rokova. Ali povijest nas je naučila da se mnoge priče s vremenom mogu promijeniti. Za Dinamo je ovog trenutka ipak najvažnije da u utorak potpisuje ugovor s Ivanom Nevistićem.

Linker
10. lipanj 2024 18:55