Adam Gnezda Čerin (drugi slijeva)

 JOSE JORDAN Afp
PREGOVARA SE O ODŠTETI

Dinamu stiže novi veznjak? Plaća mu je 300.000 eura, menadžer otkrio: ‘Razgovarali smo sa Zajecom‘

‘Pomalo me čudi da tako veliki klub dosad nije ozbiljno razmatrao povećanje njegova ugovora‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 10. lipanj 2024. 08:04

Prijelazni rok u Hrvatskoj počinje 26. lipnja i potrajat će do 5. rujna, u tom će se razdoblju službeno potpisivati novi, odnosno raskidati ili produživati postojeći ugovori. Zasad je, dakle, sve u fazi pripreme za prijelazni rok, traju razgovori i pregovori, ideje se stavljaju na stol.

Tako je i u Dinamu, vlada zatišje pred buru, a dosad se najviše pisalo i govorilo o možebitnom dolasku slovenskog reprezentativca Adama Gnezde Čerina iz Panathinaikosa u Maksimir.

Ovaj je 24-godišnji veznjak svojim igrama privukao pozornost Dinamovih čelnika i ozbiljno se radi na realizaciji tog transfera. Čerinov menadžer, Amir Ružnić, kaže:

- Kako sad stvari stoje, sve ovisi o klubovima. Razgovarali smo s Dinamovim predstavnicima, predsjednikom Velimirom Zajecom i sportskim direktorom Markom Marićem, načelno smo dogovorili Adamove uvjete, a sad je na klubovima da dogovore odštetu, budući da Adam ima ugovor s Grcima još dvije godine. Znam da su uspostavljeni kontakti i nadam se da će pronaći zajednički jezik - rekao nam je Ružnić.

Pokušao "podebljati" ugovor

Gnezda Čerin je, podsjetimo, u Atenu došao prije dvije godine iz Rijeke, u tom su se razdoblju promijenila trojica trenera na klupi Panathinaikosa, no slovenski je veznjak kod svakoga trenera bio standardni igrač. Međutim, nezadovoljan je financijskim statusom, među najslabije je plaćenim igračima u atenskom prvoligaškom klubu. Prema informacijama iz grčkih medija, Gnezda Čerin zarađuje oko 300.000 eura godišnje, dok neke druge igrače, pojedine i ne kvalitetnije od Slovenca, PAO primjerice plaća i više od milijun eura godišnje.

image

Kristijan Jakić, Adam Gnezda Čerin i Luka Modrić

ANTE CIZMIC Cropix

Stoga je Gnezda Čerin sa svojim agentom pokušao razgovarati o “podebljanju” ugovora s čelnicima grčkoga kluba. No naletjeli su na “gluhe uši”! I jasno je da su se okrenuli “izlaznoj strategiji”, odnosno odlasku iz Grčke...

- Imamo nekoliko ponuda i vidjet ćemo kako će se sve rasplesti - kaže Ružnić.

Je li točno da je Panathinaikos postavio Dinamu odštetni zahtjev od pet milijuna eura?

- Iskreno, ne znam. Vidio sam da se spominje ta svota, ali doista ne znam je li to točno. Usput, pomalo me čudi da veliki klub poput Panathinaikosa dosad nije ozbiljno razmatrao povećanje Adamova ugovora. Da su to Grci željeli, mogli su sve odavno napraviti i sad bi me jako iznenadilo kad bi PAO na stol stavio novu, novčano “podebljanu” ponudu. Jer, s njihove strane nema ni jednog pokazatelja da bi se to moglo dogoditi, nije me kontaktirao ni sportski direktor, kao ni nitko iz vodstva atenskog kluba.

Rekli ste da, osim Dinamove, imate još nekih ponuda. Je li Dinamo prva opcija ili...?

- Zasad je Dinamo svakako prva opcija, poglavito stoga jer već ima zajamčeno mjesto u skupini Europske lige. Igranje u Europi iznimno nam je važno. I realno je da se realizira Adamov transfer dogovore li se klubovi o visini odštete - rekao nam je na kraju Čerinov menadžer Amir Ružnić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. lipanj 2024 08:04