BSR AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Bsr Agency/alamy/alamy/profimedia
ZANIMLJIVA OPCIJA

Dinamu se smiješe milijuni, za Olma zagrizao engleski velikan: ‘Ima savršene karakteristike za Premier ligu‘

U ugovoru ima otkupnu klauzulu koja iznosi 60 milijuna eura, što je za United doista prihvatljiva cijena
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. lipanj 2024. 06:22

Bivši Dinamov As Dani Olmo jedan je od trojice španjolskih nogometaša koji bi ovog ljeta mogli pojačati Manchester United.

Kako piše portal Sports Mole, na Old Traffordu su zainteresirani za ofenzivca RB Leipziga, a uz njega su bacili oko i na njegove sunarodnjake, napadača Joselua (Espanyol) i veznjaka Martina Zubimendija (Real Sociedad).

Za Olma se zanima niz klubova, spekulira se da su među njima Real Madrid i Barcelona, a u ugovoru ima otkupnu klauzulu koja iznosi 60 milijuna eura. Za klub poput Uniteda to je doista prihvatljiva cijena.

U prošloj sezoni Olmo je imao problema s ozljedama, te je odigrao samo 25 utakmica u kojim je postigao osam pogodaka te upisao pet asistencija.

‘‘Čini se da Olmo ima savršene odlike za Premier ligu, a njegova inteligencija igre čini ga vrlo zanimljivom opcijom‘‘, naglašava Sports Mole.

U slučaju Olmova transfera profitirat će i zagrebački Dinamo koji ima pravo na 20% profita od idućeg transfera.

Modri će dobiti 6,2 milijuna eura ako Španjolac ode za puni iznos otkupne klauzule. Naime, u slučaju transfera od 60 milijuna se odbija onih 29 koje je Olmo Dinamu već platio, a od preostalog 31 milijuna postotak na kojeg zagrebačka momčad ima pravo iznosi upravo 6,2 milijuna.

Linker
10. lipanj 2024 06:23