INSIDEFOTO DI ANDREA STACCIOLI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
‘NIJE ISKLJUČENO...‘

Dinamovci čekaju objavu o Bjelici, ali u Italiji tvrde da bivši svjetski prvak još važe ponudu s Maksimira

Legendarni Talijan svoje je trenersko iskustvo većinom stekao u Aziji
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. rujan 2024. 11:39

Dobro upućeni hrvatski sportski novinari tvrde kako je Nenad Bjelica najbliže Dinamovoj klupi, a iz susjedne Italije stigla je ovog prijepodneva još jedna zanimljiva informacija vezana uz maksimirsku potragu za nasljednikom Sergeja Jakirovića.

Naime, ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi kako stvar nije gotova. Iako je Bjelica glavni kandidat, navodno ipak postoji mogućnost da Dinamovu momčad preuzme inozemni stručnjak.

‘‘Hrvatski klub razmatra različite profile trenera, s Bjelicom na vodećoj poziciji. Međutim, nije isključeno da Dinamovu klupu preuzme Fabio Cannavaro. Bivši trener Udinesea važe ponudu, iako je njegova osnovna ideja pričekati nešto iz Italije‘‘, navodi Di Marzio.

image

Fabio Cannavaro (desno)

GIUSEPPE MAFFIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Cannavaro (51) je u završnici prošle sezone spasio Udinese od ispadanja iz Serie A. Prije toga vodio je GZ Evergrande, Al-Nassr, TJ Quanjian, reprezentaciju Kine i Benevento.

Bivši svjetski prvak s Italijom svoje je trenersko iskustvo većinom stekao u Aziji, dok je u europskom nogometu radio vrlo malo, u oba navrata u svojoj zemlji. Hrvatski nogomet u ovom mu je trenutku velika nepoznanica, za razliku od Bjelice. Međutim, sve dok Dinamo i službeno ne objavi ime novog trenera, niti jednu od opcija koje kruže medijskim prostorom ne treba unaprijed prekrižiti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. rujan 2024 11:51