Jakov Prkić/CROPIX
PORUKA HAJDUKU

Kerum proučio: Domaći treneri su jeftiniji. Grad neće plaćati skupog trenera

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. svibanj 2011. 13:15

Dva najvažnija člana Uprave Hajduka, predsjednik Hrvoje Maleš i šef struke Milo Nižetić, jučer su živjeli na relaciji Njemačka - Nizozemska. U pregovorima su glede dolaska novog trenera na Poljud, ali tko će to biti i dalje je velika enigma. Vladimir Petković drži se na prvom mjestu interne liste koju sastavljaju mediji bliski poljudskim izvorima, a jučer je, uslijed informacije da je Uprava u Njemačkoj, među kandidate za stratega Bijelih na površinu izronio i Klaus Toppmöller. Nekoć slavni stručnjak koji je s Bayer Leverkusenom igrao finale Lige prvaka 2002. godine, već je tri sezone bez posla.

Osim Petkovića, trenera koji je trenutno “in” što se tiče igre i recentnog rezultata, svi ostali spomenuti treneri nemaju aktualni rezultat. Costacurta je jednom u životu bio trener, tri i pol mjeseca je vodio Mantovu i to je sve što je radio u trenerskom poslu. Prašnikar je zenit karijere doživio prije 10 godina s Mariborom. Potom je vodio reprezentaciju Slovenije s kojom nije otišao na EP 2004. te Cottbus s kojim je u drugoj sezoni napustio Bundesligu.

Gradonačelnik Željko Kerum prošle je jeseni postavio “rampu” za stranog trenera što je bila točka prijepora između njega i Svaguše, odnosno početak odlaska Svaguše s Poljuda. Kerum je stavio Vučevića umjesto Svagušinog kandidata Bölönija, a danas gradonačelnik svih uvjerava kako nema svog favorita.

- Neću se ja u to miješati, ne znam ni gdje su išli. Neka biraju trenera i podnesu odgovornost za ono što izaberu - kazao je Kerum i dodao:

- Ne znam gdje će naći novce za plaćanje nekog skupog trenera. Domaći su sigurno jeftiniji nego inozemni treneri, ali ako su našli tko će trenera platiti, neka ga onda uzmu. Nisam ja nikad protiv kvalitete, ali znajte da Grad Split neće plaćati skupog trenera - jasno je kazao Kerum i dodao: - Split je sa 10 milijuna kuna treći, a Hajduk s potrošenih 80 na drugom mjestu. Ne može se tako živjeti. Samo neka znaju da Hajduk mora biti u plusu, a trenera neka plaća onaj tko ima novca.

Uprava Hajduka nije postavila limit za plaćanje trenera, ali jasno je da klub više nije u mogućnosti platiti iznos koji je nekoć imao Reja. U prvoj godini 300.000 eura, u drugoj 400.000 eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:36