IZNENAĐENJE NA POLJUDU

Legendarni bugarski igrač, Krasimir Balakov, postao novi trener Hajduka!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 27. svibanj 2011. 15:38

SPLIT - Znalo se da će biti stranac, ali na kraju je izbor bio iznenađujući jer se u kuloarima spekuliralo sa sljedećim kandidatima: Bojan Prašnikar, Vlado Petković, Alessandro Costacurta pa čak i Klaus Toppmöller.

Predsjednik kluba Hrvoje Maleš i član Uprave Milo Nižetić nakon službenog puta u Njemačku izvukli su aduta iz rukava Bugarina Balakova, nekadašnjeg proslavljenog reprezentativca koji je ostvario respektabilno igračku karijeru (najdublji trag ostavio je u Sportingu i Stuttgartu), a njegov trenerski opus nešto je skromniji.

Balakov ima 45 godina, a kao trener bio je angažiran u Stuttgartu (asistent), zatim švicarskim klubovima Grasshopperu i St. Gallenu te bugarskom Černomorecu. U svakom slučaju, Hajduk će za Balakova biti najveći izazov u trenerskoj karijeri.

- Nova uprava jako se angažirala oko rješavanja pitanja trenera, a predsjednik Maleš i član Uprave Nižetić došli su nam s prijedlogom trenera koji ima iza sebe respektabilnu karijeru. Nadzorni odbor prihvatio je ovo rješenje koje smatramo dobrim za Hajduk - istaknuo je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Petroslav Sapunar.

Milo Nižetić objasnio je da su imali u vidu trojicu kandidata te da je Balakov ocijenjen kao najbolji izbor.

- Odlučili smo se za Balakova jer vjerujemo da on može napraviti kvalitetnu momčad koja će igrati dobar nogomet i osvajati trofeje.

Uvjeti se zasad drže pod velom tajne, dužina ugovora i visina godišnje plaće u rubrici je poslovna tajna.

- S obzirom na to da je riječ o strancu, moramo reći da se radi o uvjetima koji su prihvatljivi za Hajduk - rekao je Nižetić.

Balakov stiže u Split u ponedjeljak, a njegovo službeno predstavljanje u ulozi novog trenera Hajduka zakazano je u utorak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 06:26