PROTIVNIK RIJEČANA

Samardžić se vraća na mjesto zločina': 'Bit će teško, ali bolja smo ekipa od Šerifa'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 08. kolovoz 2014. 17:02

Iako je moglo biti - dobro je. Štoviše, odlično je! S obzirom da jutarnje informacije nisu bile nipošto dobre. U bubnju su bila četiri zapadnoeuropska kluba (Inter, Brugge, Feyenoord, Real Sociedad), grčki gigant Panathinaikos te - Šerif koji se protiv Rijeke ne može smatrati favoritom. Naravno, navijači k'o navijači, već se počelo sanjati od nekoliko tisuća pripadnika na San Siru, ali božica Fortuna smilovala se Kantridi drugi put zaredom nakon što im se narugala u lice s Ferencvarosem u drugom pretkolu. Matjažu Keku nije se uslišila želja, htio je nešto geografski blisko, a sada ga čeka put od 1578 kilometara u uzvratu do Tiraspolja. Doduše, cestovne linije, zrakom će to biti nešto manje...

- Osjećaj je dobar, igrat ćemo protiv moje bivše momčadi i veseo sam što smo izvukli Sheriff. Mislim da je to jedan od boljih izbora od momčadi koje su bile u bubnju. Imaju dobru momčad, ali ja mislim da smo bolji i da možemo proći. Njihove jake strane? Sheriff ima brze bočne napadače, igra im se svodi na probijanje bokova koje treba zatvoriti i puno toga polažu na individualne pokušaje. Znamo da je naša snaga kolektiv i vjerujem da ćemo to pokazati i napraviti ono što svi želimo – rekao je Miral Samardžić.

Na Kantridi se, naravno, nitko ne želi radovati "naglas", no svi su svjesni kako je Šerif itekako prolazan protivnik.

- Jedan protivnik koji već ima ime u Europi i koji je igrao u Hrvatskoj. Protivnik kojeg treba prvo vidjeti i analizirati i o onda o njemu možemo govoriti. Nije niti najteži niti najlakši protivnik kojeg smo mogli dobiti. Naš Miral Samardžić dolazi iz tog kluba pa će vjerojatno informacije ići u oba smjera. Prije te utakmice mi u HNL – u imamo Split i Slaven Belupo pa ćemo o Sheriffu kad za to dođe vrijeme – istaknuo je Matjaž Kek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:18