Ronald Goršić / Cropix
HNL APSURDI

KEK SE NE BI ŠTEL MEŠATI 'Ne znam je li fer što mi ostali igramo u kaljuži, a Dinamo ne, neka HNS prosudi'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 15. ožujak 2016. 12:49

Ždrijeb je bio naklonjen Riječanima i u polufinalu Kupa Hrvatske izbjegli su Dinamo, ali nitko na Rujevici ne očekuje lak posao u ogledu sa Slaven Belupom.

Uz Inter, ekipa iz Koprivnice jedna je od momčadi koju ove sezone nogometaši Rijeke nisu uspjeli pobijediti. U prvom prvenstvenom susretu odigranom na Kantridi u dva navrata Koprivničani su vodili, zabili čak tri pogotka, ali i primili isti broj, dok su u posljednjem ogledu na Rujevici gosti uspjeli izjednačiti i treći put protiv favorizirane Rijeke uzeli važan bod.

- Tri utakmice bez pobjede bit će nam dodatni motiv. Za prolaz moramo biti bolji u oba susreta i s tom mišlju smo ušli u pripreme za novi ogled s Belupom. Znamo kakav nam suparnik dolazi i činimo sve da nakon vrijedne pobjede u Puli pripremimo momčad i pronađemo igrače koji mogu odgovoriti na zahtjeve ove utakmice - izjavio je trener Rijeke Matjaž Kek, koji u večerašnjem ogledu nema na raspolaganju kartonima opterećenog Zutu, zbog čega će na lijevom boku u obrani ponovno prigodu dobiti Bertoša. Kek je utakmice na teškom pulskom terenu poštedio i Marija Gavranovića.

- Gavranović je protiv Osijeka dobio jak udarac u skočni zglob i nije bilo potrebe za dodatnim rizikom, a hoće li od prve minute zaigrati protiv Belupa odlučit ćemo nakon posljednjeg treninga. Isto vrijedi i za Balaja koji je u Puli dobio udarac zbog kojeg nije odradio posljednje treninge punim intenzitetom.

U nastavku strateg “bijelih” nije htio komentirati činjenicu da je Dinamo mogao birati teren za prvenstvenu utakmicu s Lokomotivom.

- Nije na meni da sudim o takvim stvarima. Postoje odgovorne osobe u savezu koje su zadužene ocijeniti je li to fer, je li regularno da Dinamo igra na dobrom terenu, a mi ostali u kaljuži. Sigurno je tek da bez dobrih terena nema ni dobre igre, ni publike, ni dobrog prvenstva.

Večerašnju utakmicu sa Slaven Belupom sudit će Mario Zebec, koji je u posljednjih godinu i pol u dva navrata riječkog trenera poslao u svlačionicu.

- Lijepo je kad kao poslije Istre nema repova, kad ‘sokolovi’ nemaju posla. Nadam se da će tako biti i nakon Belupa. Fifin znak na majicama sudaca ima svoju težinu, predstavlja neku kvalitetu i vjerujem da nema razloga pričati o sucima, poručio je Matjaž Kek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 12:22