Ronald Goršić/CROPIX
LOŠ DAN U PORTUGALU

Kek ljut zbog poraza: 'Još smo dobro i prošli, pa Vargić je bio naš najbolji igrač'

'Ispalo je da smo imali previše problema s ozljedama da bi večeras mogli igrati ravnopravno'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 20. rujan 2013. 14:32

U šest europskih utakmica prije gostovanja kod Vitorije Rijeka je primila pet golova. Jučer su u mreži (inače sjajnog!) Ivana Vargića završile četiri. Nije se dogodio sudar s realnošću jer Vitoria nije od Rijeke bolja za četiri laka komada nego splet krajnje negativnih okolnosti pod čijim su teretom Bijeli žestoko pokleknuli u Guimaraesu.

Kada se na Kneževićev crveni karton iz Žiline, Datkovićevu ozljedu i Mitrovićevu prekasnu registraciju da bi mogao konkurirati za EL-utakmice nakalemi definitivno pogoršanje ozljede i gubljenje još jednog stopera, Leškovića, onda tih 0:4 koji jako ružne zvuče ipak dobivaju barem donekle drukčiju vizuru. Ozljede su, naravno, i posljedica ritma na koji većina Kekovih igrača nije naviknuta pa se može pričati u europskoj neadekvatnosti, barem na razini skupine Europske lige, ali kompletnija (zdravija) riječka momčad sigurno bi ostavila daleko bolji dojam.

Matjaž Kek bio je, očekivano i logično, silno namrgođen:

- Apsolutno zaslužena pobjeda Vitorije, zaslužuju čestitke. Ispalo je da smo imali previše problema s ozljedama da bi večeras mogli igrati ravnopravno. Jer ovo je natjecanje u kojem i kad si 100% možeš imati problema. Ja sam ipak razočaran načinom na koji smo reagirali nakon primljenog prvog gola. Leškovićeva je ozljeda sigurno imala negativan utjecaj na našu igru, ali takav pad kakav nam se poslije te ozljede dogodio ne mogu i ne želim tolerirati. I to ću promijeniti. Još smo na kraju dobro i prošli jer je Vargić bio naš najbolji igrač. Imao sam opciju Leškovića odmijeniti Bertošom ili juniorom Bagadurom. Poraz peče, ali sada se moramo fokusirati na Istru - rekao je Rijekin trener.

Rui Vitoria nije djelovao posebno ushićeno. Pobjedu nad Rijekom doživio je kao normalan "dan u uredu":

- Iznimno sam zadovoljan sa našom igrom, igrači su bili koncentrirani i napravili sve što sam tražio od njih premda 4:0 ne oslikava pravu vrijednost dobre Rijeke - rekao je Portugalac

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:36