1. HNL

Rijeka slavila u Puli

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2013. 23:43

U utakmici 10. kola Prve HNL Rijeka je kao gost na stadionu "Aldo Drosina" u Puli svladala Istru 1961 sa 3-2 (1-1).

U Puli je povela Rijeka preko Benka (22), domaći su preokrenuli rezultat golovima Franjića (41) i Križmana (48), ali tu prednosti nisu znali sačuvati. Riječani su do vrijedne pobjede stigli zahvaljujući Kvržiću (78) i Krstanoviću (83).

Rijeka se s nova tri boda izjednačila s Hajdukom na drugom mjestu ljestvice, oba sastava imaju po 22 boda, jedan manje od vodećeg Dinama, dok je Istra 1961 šesta sa 11 bodova.

U vrlo dinamičnoj, tvrdoj i neizvjesnoj utakmici, sa pravim sastojcima derbija, Rijeka je prvi puta uspjela pobijediti Puljane na Drosini. Koliko je taj rezultat Riječanima značio najbolje govori njihovo veliko veselje na terenu, klupi i u VIP loži pulskog stadiona. A možda su najbolje o tome govorile riječi Matjaža Keka na tiskovnoj konferenciji.

- Ovi bodovi obzirom na sve ono što smo prošli proteklih tri dana, u neizvjesnom derbiju, vrijede nam duplo. Mislim da smo zasluženo pobijedili protiv taktički odlično posloženog i agresivnog domaćina i zato čestitam mojim igračima. Oni su pokazali karakter što su preokrenuli utakmicu. Naravno da sam zadovoljan s Krstanovićem. Imao je težak period i on je odlično reagirao ulaskom u igru i na tome mu stvarno čestitam.

Riječi slovenskog trenera i njegovo raspoloženje puno su govorili kako su Riječani doživjeli pulsku večer. S druge strane domaći su još jednom prosuli domaće vodstvo, i u četiri utakmice sa prednošću dopustili su protivnicima, nakon individualnih pogrešaka, da im oduzmu bodove.

- Ovo je naša klasika. Iako je Rijeka najkvalitetniji protivnik koji je do sada igrao na Drosini, opet smo načinili iste greške kod dobivanja golova. Nama se ponavlja da dobijemo zgoditke s pola metra, i to glavom, iz drugog udarca unutar kaznenog prostora, što dovoljno govori o dekoncentraciji. Moram reći da sam danas vidio u dobrom dijelu utakmice vrlo dobru Istru, dečki su dali sve od sebe i ja im na tome čestitam iako, moramo zaključiti, da su na kraju zasluženo izgubili - kazao je Pamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:26