Srdjan Vrancic / CROPIX
JADRANSKI DERBI

Krstanović: Nikome u karijeri nisam toliko zabio, Hajduk mi je najdraža mušterija!

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 24. rujan 2013. 18:32

Čim mu je propao odlazak u Sheffield, pa je ljetos umjesto u Englesku došao na Kvarner, sama se od sebe nametnula i na novinskim je stupcima svoje mjesto našla ova procjena: “Nema razloga da u Cesarčevoj odsutnosti Krstanović i Benko ne budu sjajan napadački duet u Kekovu omiljenom 4-4-2 sustavu.”

Stvarnost se pokazala drukčijom. U osam HNL utakmica Ivan Krstanović odigrao je samo 197 minuta, a u jednako toliko utakmica Europske lige 304 minute. Golova? Jedan! Prekjučer Istri 1961. Najprije asistencija za 2:2, a onda i pogodak za Rijekinih 3:2 na uvijek paklenski teškom gostovanju u regionalnom derbiju na Drosini. “Nije loše” kad igrač uđe u 70. minuti!

- A svi već znaju da je Matjaž Kek dobar trener i u pripremi utakmice, i u reakcijama tijekom samog susreta. Čovjek sjajno vodi utakmice - Krstanović glavne zasluge za Rijekin trijumf u Puli prepušta šefu.

Rijeka je najefikasnija i jedina neporažena momčad lige. Rijeka je u Puli pobijedila nakon sedam godina, a seriju uzastopnih gostujućih trijumfa povećala na četiri. Vodila, gubila i na kraju našla snage pobijediti (bez Kramarića, Cesarca, Leškovića, Jugovića i Zlomislića te s “načetima” Tomečakom i Škarabotom!). Dokaz adekvatnog karaktera, dokaz da se “ono” u Guimaraesu dogodilo ne samo zbog Vitorijine snage nego i spleta, za Bijele brojnih nesretnih okolnosti.

- Ma nisu Portugalci jači od nas, to ćemo im pokazati na Kantridi. Betis i Lyon su druga priča, znatno kvalitetniji, ali pustimo sada Europu. Najvažnija nam mora biti HNL. Da probamo skinuti Dinamo.

U subotu je na Kantridi spektakl. Jadranski derbi, pun stadion, najdraži protivnik. Što ako opet osvanete na klupi?

- Ništa. Bit će mi žao, ali nema nezadovoljstva. Rekao sam odmah na predstavljanju da ne dolazim kroz Rijeku proći, nego u Rijeci ostati i ostaviti trag, osvajati trofeje, pokazati da sam pojačanje.

Hajduk?

- Nikome u karijeri nisam zabio toliko koliko njima. Ako se ne varam, ukupno šest golova. Volim protiv njih igrati i s guštom im zabijati. No ne budimo bahati! Hajduk je uvijek Hajduk i mene uopće ne čudi što su visoko bez obzira na probleme s novcem i mladu momčad. Igrat će se u grotlu pune Kantride tako da... Oni su jaki, ali Rijeka je favorit.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:47