Drago Spota/Cropix
ISTRA NA POLJUDU

Kalinić umjesto Blaževića, Krstičević tvrdi: 'Šošo mi ne sastavlja momčad!'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 08. ožujak 2013. 15:28

U subotu je u Splitu nogometni dan, na rasporedu je dvostruki program, oba splitska prvoligaša igraju prvenstvene utakmice: najprije u 15 sati Split - Zagreb, a u 18 sati Hajduk - Istra 1961. Ljubitelji nogometa imat će što vidjeti, samo da ih vrijeme posluži, da ne bude kiše...

Ćiro Blažević i Igor Pamić dolaze Splićanima u goste, puno je tu zanimljivih poveznica, s druge straje stajat će Zoran Vulić i Mišo Krstičević.

Prije dva tjedna “crveni” su pobijedili 3-2 pa Zoran Vulić ističe da ne bi imao ništa protiv da se taj rezultat ponovi. Vulić neće imati na raspolaganju Ivicu Križanca koji pauzira zbog tri žuta kartona, a Mate Pehar ima gripu.

- Za nas je svaka sljedeća utakmica mali finale - kaže Vulić.

Pokazati karakter

Za Split je pobjeda imperativ nakon što su izgubili od Lokomotive (2-3) i odigrali nulu protiv Osijeka (0-0).

- Moramo pokazati karakter. Zagreb je kvalitetna momčad koja, po meni, ne zaslužuje mjesto na kojem se nalazi. Ćiro je odličan trener kojem želim puno sreće, ali nakon ove utakmice. Respektiramo ih i zbog činjenice da su na svakoj utakmici u ova tri kola zabili po dva gola. Oni su napadački jaki, vraća im se Štrok, a imaju Šovšića, Abdurahimija, Medića i druge koji su vrlo dobri igrači. Moramo izići na teren kao da nam je to zadnja utakmica - ističe Vulić.

Petstotinjak metara dalje od Parka mladeži i tri sata kasnije, Hajduk će igrati protiv Istre 1961 kojoj “bijeli” u ovoj sezoni nisi zabili gol, a osvojili su tek bod.

Hajdukovci imaju pregršt motiva, i sportskih i životnih. Jer, kako je otkrio Mišo Krstičević, došli su i neki novci za plaće (uplatio je Napoli ratu za Radoševića) pa se lakše diše.

Nezgodna Istra

Krstičević ne obećava pobjedu, ali kaže:

- Učinit ćemo sve da odigramo dobru utakmicu i pobijedimo. Ali ne mogu obećati pobjedu jer ovaj Hajduk nema moć da možemo reći: sigurno pobjeđujemo, zabit ćemo pet, šest komada. Istra nam je nezgodna, očekujem tešku i tvrdu utakmicu. Pamiću skidam kapu, jako ga cijenim, ima momčad koja zaslužuje puno više.

Krstičević je ostao bez dvostrukog strijelca iz Vinkovaca Antona Maglice koji pauzira zbog žutih kartona, a uz to je i ozlijeđen.

Priliku bi mogao dobiti Jean Kouassi.

- Maglica je odlično startao u proljetnom dijelu sezone, iako je igrao na poziciji koju baš ne preferira. Kouassi je vrlo blizu momčadi, dobit će prigodu, a vjerujem da će je i iskoristiti.

Hoće li Krstičević mijenjati vratara i hoće li umjesto Blaževića prigodu dobiti Lovre Kalinić. Oko toga je skoro izbila mala afera nakon što je u četvrtak navečer na trening došla grupica torcidaša koji su htjeli razgovarati s Krstičevićem.

‘Šošu nisam ni upoznao’

- Čuo sam da su me tražili neki momci, ali nisam bio u Splitu nego u Zagrebu. Što god da ih zanima objasnit ću im oči u oči. Mene zanima samo Hajduk i on mi je iznad svega. Ako će Kalinić braniti onda je to zato što je to zaslužio. Kalinić svo vrijeme odlično radi, i on je u ovom trenutku najperspektivniji vratar u Hrvatskoj. Razgovarao sam s Blaževićem i on je to prihvatio - objasnio je Krstičević.

Priča o promjeni vratara pokušala se dovesti u kontekst utjecaja menadžera, a Krstičević je to u startu srezao.

- Nema govora o nekakvim pritiscima od strane uprave ili menadžera. Kaliniću je, kažu mi, menadžer Šošo. Ali ja tog čovjeka nisam ni upoznao niti me ikada nazvao. Odluka o tome tko će braniti isključivo je moja i nitko na nju neće utjecati - poručio je trener Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 13:32