Duje Klarić/CROPIX
SPLITSKI GOLGETER

Hajduk dočekao Maglicu: 'Do kraja sezone moram osvojiti Kup i zabiti deset golova!

Trener nas je napunio snagom, možemo puno trčati. To je prvi preduvjet, a drugi su lopte Ivana Vukovića. Giga je igrač s kojim se odlično slažem - kaže Anton
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. ožujak 2013. 08:42

Antona Maglicu dugo se čekalo. Reći će žestoki kritičari "i predugo". Ali Hajduku se strpljenje počelo isplaćivati. Maglica je na pripremama pokazivao velike mogućnosti, u svakoj utakmici njegov je potez donosio opasnost za protivnika.

Asistencijom, driblingom ili pogotkom prijetio je iz kompletnog repertoara dajući naslutiti kako će na proljeće zaigrati kako zna i umije. Ali, kad nije zabio Belupu i Dinamu, kritičari su opet vidjeli "proljeće kao siromašnu jesen". Međutim, osjetio je Maglica da u Vinkovcima mora krenuti u seriju. Objasnio je zašto i kako. Jednostavno, u jednoj rečenici

- Bliže sam kući pa bolje igram - kazao je 21-godišnjak iz sela Bijela pokraj Brčkog, s druge strane Save.

Maglica je ubacio četiri lopte u HNL-u i već je u vrhu golgeterske ljestvice Bijelih. Hajduk nema izrazitog strijelca, to je jasno od transfera Ante Vukušića. Najbolji su Vuković i Caktaš sa po šest pogodaka, ali za ilustraciju momčadske igre i realizacije poslužit će podatak kako je Ante Vukušić do subote bio peti strijelac Hajduka s tri gola, a otišao je s Poljuda sredinom kolovoza prošle godine! Maglica ima priliku postati ovosezonski golgeter Bijelih, što zaista nije teško s obzirom da u Hajduku stalno zabijaju različiti strijelci.

- Rekao sam na pripremama u Turskoj kako sanjam 10 pogodaka ove sezone. Nije to nedostižno, ali neka još uvijek bude san, a ne realno postavljeni cilj - rekao je Maglica.

Svjestan je da nitko od strijelaca Bijelih nema kontinuitet, zato oprezno zbori i Maglica. Primjerice, Caktaš je zadnji gol postigao zabio još u listopadu, Cibaliji na Poljudu. Zavrtio se cijeli krug prvenstva, a Caktaš još čeka novi prvenstveni pogodak. Andrijašević je poentirao Zagrebu početkom studenoga i od tada je također na čekanju. Ali mogao bi se tijek zbivanja i promijeniti, jer nije slučajno da je Maglica zabio dva gola Olimpiji u zadnjem testu pred početak prvenstva, prethodno dva na pripremama i, naposljetku, dva "komada" u Vinkovcima. Što je ključno da Maglica nastavi zabijati?

- Trener nas je napunio snagom, možemo puno trčati. To je prvi preduvjet, a drugi su lopte Ivana Vukovića. Giga je igrač s kojim se odlično slažem.

Maglica istureni, a Vuković kao "paker" koji asistira golgeteru. To je Hajdukova kvaliteta više u odnosu na jesen. U prvom dijelu sezone Maglica je uglavnom bio u liječničkoj ordinaciji, a Vuković je igrao špica. Dva mjeseca Maglica je bio na rehabilitaciji ozljede.

- Izgubio sam jesen. Žao mi je što je toliko vremena prošlo za liječenje zadnje lože.

Zabio je Zagrebu i upravo kada je nagovijestio potencijal, morao je na liječenje. Vratio se u završnici, poentirao za bod protiv Rijeke i najavio da bi na proljeće mogao biti pravo pojačanje za Hajduk.

- Znam zašto sam doveden u Hajduk, da zabijam golove. To je moja prva zadaća, zato moram igrati špica, a ne krilnog napadača - glasno je poručio nakon test susreta s Olimpijom na Poljudu kada je zabio dva gola.

Može li hladnokrvnu realizaciju ponavljati? To je pitanje na koje će nam Maglica brzo pružiti odgovor. Ima golemu želju, baš zbog toga ponekad izgubi koncentraciju, pa mu lopte odsjedaju na vratnicama i gredi. Ali, ima Maglica golgeterski naboj, veliku glad za pogocima.

- Momčadski ciljevi svima su nam ispred pojedinačnih. Prvi smo cilj ispunili drugim mjestom za treći krug, ali brzo stiže Kup. Osvajanje Kupa nam je najvažniji cilj ovoga proljeća. Sve je ovo priprema za Kup.

Pred Bijelima je još najmanje 13, a najviše 15 utakmica ovoga proljeća. Borba za drugo mjesto zaista nije izazov kada pet godina zaredom uzimate utješnu nagradu za doprvaka. Maglici je motiv postati golgeter Hajduka, a Kup je zajednički cilj. Od poraza u derbiju brzo su se oporavili potvrdivši da imaju klasu za "ostatak HNL-a". To su ipak dobre vijesti. Povratak Maglice u golgetersku formu i psihički spremna momčad koja bez četiri prvotimca dobije utakmicu u Vinkovcima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 09:59