Tom Dubravec / CROPIX
BLAŽEVIĆ OTVORIO DUŠU

Vratar Hajduka: Nisam zaslužio takav odnos, pa ja bih za Bile i svlačionicu prao!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. ožujak 2013. 16:03

Izgubio je Hajduk od Istre 1961. Još jedan neugodan i ružan poraz od Puljana zabolio je navijače, ali bolno je odjeknuo i u svlačionici Bijelih.

- Teško je objasniti zašto baš Istra tako dobro prolazi na Poljudu. Nismo imali ni sreće, jer Istra je pobijedila, ali nas nije igrom razbila. Istina je da mi igramo toplo-hladno, da ne možemo povezati kontinuitet dobrih utakmica. Ovoga proljeća odlični smo na gostovanjima, a na Poljudu nemamo boda. Oscilacije su ogromne, ali vjerojatno je to cijena odrastanja mlade ekipe na koju smo svi tako ponosni. Uz to, protiv Istre stvarno nismo imali ni sreće. Ali, treba živjeti i nakon takvih nesretnih utakmica – pokušao je vratar Goran Blažević objasniti razloge poraza u ogledu s Puljanima.

Ostao je Blažević dužan objasniti još jedan detalj, a to je prekršaj nad Križmanom u 65. minuti kada je čuvar mreže Bijelih u naletu “pomeo” napadača Puljana. Crveni karton?

- Ne, sudac je pokazao žuti. Znači da je bio žuti. Što ću vam drugo reći. Moj jedini cilj bio je zadržati protivnika, ne dopustiti da primimo pogodak. U konačnici sam uspio i to je najvažnije. Nismo dobili gol, a ja sam prošao sa žutim kartonom. Doduše, trećim pa ne igram u Zadru, međutim bilo je samo bitno spasiti gol.

Tako će se Blažević odmoriti najmanje jednu utakmicu, a što će biti nakon Zadra, tko će čuvati mrežu Bijelih, još će se sigurno diskutirati. Zna se i zašto, jer posljednjih pet dana Blažević je bio u središtu zanimanja navijača Hajduka. Hoće li braniti protiv Istre ili će na klupu, to je pitanje odjednom postalo ključno u situaciji kada je Blažević imao status standardnog čuvara mreže. Protiv Istre 1961 ipak je branio, ali sve što se zbivalo proteklog tjedna ostavilo je traga na Blaževiću.

- Prvo ću reći da nijednom vrataru nije bilo lako na utakmici s Istrom. I da je Kalinić branio, bilo bi mu još teže jer se stvorio veliki pritisak. Cijela priča počela je još u Vinkovcima kada mi je trener Krstičević uoči dvoboja došao i kazao “ti braniš još ovu utakmicu”. Je, popričao je trener sa mnom, ali smatram da nisam zaslužio takav odnos. Moja pozicija ne bi trebala doći pod znak pitanja, jer ovako se stvorio veliki nemir i bez obzira koliko netko bio mentalno jak, poljulja se čovjeku samopouzdanje. Imaš milijun poziva, svi te žele nešto pitati i koncentracija se s terena preseli na druge detalje.

Što vam je trener rekao, kako je objasnio odluku da vas preseli na klupu?

- Pokušao mi je kazati da treba i Kalinić dobiti šansu. U redu, ja se slažem da i Kalinić mora braniti, jer on je odličan vratar. Ja imam još tri godine ugovora, mogu prati i svlačionicu ako u klubu kažu, međutim na ovakav način ništa se neće postići. Cijela halabuka koja se digla oko ovoga slučaja nikome ne koristi. Ni klubu ni bilo kojem igraču pojedinačno. Ako je stvarno pitanje broja nastupa, onda se to moglo i nekako drukčije regulirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 13:37