Drago Sopta/CROPIX
SLABE TOČKE PARIŽANA

Kako pobijediti PSG? Ubačaji s bokova i iz prekida najveća su šansa hrvatskog prvaka

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. listopad 2012. 15:03

Četiri remija u prvenstvu i jedan poraz u Ligi prvaka. To su utakmice u kojima PSG ove sezone nije pobijedio, iz tih se utakmica možda mogu izvući neke smjernice kako bi Dinamo mogao pokušati nešto napraviti. Ono što odmah upada u oči jest da Parižani većinu pogodaka primaju unutar deset metara od svoga vratara.

U pravilu je riječ o prekidima ili ubačajima s boka, nakon kontranapada. Thiago Silva i Alex su odlični, svjetski stoperi, međutim, očito još ne potpuno uigrani, pa im u tom dijelu lopta i suparnik znaju izmigoljiti. Pritom treba naglasiti da je Thiago Silva puno pouzdaniji od Alexa, ponekad čak i ispravlja njegove pogreške. Također, često suparnici napadaju na Jalleta na desnoj strani obrane, jer on, kao i lijevi Maxwell, ide dosta puta prema naprijed, ali se Maxwel za razliku od njega brže vraća u obranu.

Zanimljivo je da je PSG u utakmicama u kojima nije pobijedio u pravilu ipak imao veći posjed lopte, ali vrlo često i mali broj udaraca u okvir gola. Najviše u remiju (2:2) protiv Lorienta, dok su ostale četiri utakmice imali najviše - četiri. Dakle, u utakmicama u kojima nisu pucački raspoloženi, Parižani teško dolaze do bodova. Ono što krasi njihovu igru jest agresija, odmah pokušavaju oduzeti loptu suparniku, ako treba i grubljim prekršajem, ali uvijek tu negdje, na granici prekršaja.

Portu je ta igra očito odgovarala, ima brze i tehnički dotjerane igrače, pa su Portugalci uspjeli čak 20 puta pucati na gol, čak 13 puta u okvir. Ajaccio i Bordeaux izvukli su 0:0, ali Lorient i Marseille, koji su odigrali s PSG-om 2:2, morali za dva pogotka pucati šest, odnosno osam puta u okvir vrata. Što govori i da PSG-u nije lako zabiti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:24