Drago Sopta / CROPIX
DINAMO - PSG 0-2

Tuga i jad: Zlatan i društvo s pola snage do bodova, Modri ostali na 'nuli'!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. listopad 2012. 20:40

Dinamo nastavlja trasom prema novim rekordima Lige prvaka, u ovom su trenutku Modri uz Anderlecht jedina momčad koja još nije zabila gol ove sezone. S tim da Belgijanci ipak imaju jedan bod! Bila je to još jedna utakmica bez dramatike, opet je Dinamo 'kleknuo' bez većeg otpora.

Ne znamo što bi bilo da je Ante Čačić drugačije postavio momčad, ali ove pretumbacije koje je napravio nisu donijele - ništa. Osim što su dezorijentirale momčad, jadni Puljić u svom je europskom debiju, bio samo promatrač i 'pomagač' Zlatanu i društvu. Da je Šveđanin imao svoju večer, mogao je opet pasti neki rekord!

Znamo, opet će u Maksimiru pričati o razlici u svjetovima, o 250 milijuna eura koliko je šeik u uložio u momčad, o Ibrahimoviću s jedne i Čopu s druge strane, međutim, večer ranije dogodio se Nordsjaelland, 'slabašni' danski prvak zamalo je prekinuo Juventusovu seriju bez poraza, a i remijem je srušio sve buduće alibije. Dok svi napreduju, Dinamo iz utakmice u utakmice izgleda sve smješnije, a eksperimenti njegova trenera sve nepotrebniji i nesvrsishodniji. Gledati Ligu prvaka bez i trunke neizvjesnosti, to je, nažalost, stvarnost Dinamovih navijača.

Puljić i Šimunić kapitulirali su već u drugoj minuti, Zlatan Ibrahimović dospio je sam pred Kelavu. Kao da se i on iznenadio velikom šansom, bio je još nezagrijan i Kelava je odličnom reakcijom spriječio još jedan rani pogodak. U sljedećem su napadu veliku priliku imali Modri, Vida je nakon kornera pucao glavom, preko gola. Potom opet Ibrahimović, sa 16 metara natjerao je Kelavu na još jednu vrhunsku obranu. Bila je tek peta minuta, već se imalo što vidjeti. Potom, u šestoj Sammir iz slobodnog udarca, pa direktno iz kornera, Sirigu je bio spreman. Mali raritet, u sedmoj minuti Dinamo je izveo već četvrti korner. Trajala je desetak minuta ravnopravna utakmica, igrači PSG-a kao da su čekali Ibrahimovića da sam sve napravi, ali, nije mu išlo. Dinamo je pokušavao iz kontranapada, nedostajalo je konncentracije pred šesnaestercem.

Ubrzo je PSG postao konkretniji. Prvo je Ibrahimović u 26. minuti 'odnio' Vidu, odigrao s Verattijem i došao u čistu priliku, međutim, pucao je preko gola. Još jedan veliki promašaj Ibrahimovića. Zatim je pucao s ruba šesnaesterca, Kelava je rutinski obranio. Međutim, bilo je jasno da Dinamo tako neće dugo izdržati, a niti Ibrahimović ne može dovijeka promašivati.



szólj hozzá: Dinamo Zagreb vs PSG 0:2 GOALS HIGHLIGHTS

0:1 - Ibrahimović

Već minutu nakon tog promašaja, stigla je i potvrda. Menez je prošao po lijevoj strani, ušao šesnaesterac i doigrao povratnu loptu za Zlatana. Bio je sam i nije ovaj put mogao ne zabiti. Visio je taj gol u zraku, bilo je samo pitanje kad će se i dogoditi.

Nije da Dinamo nije pokušavao, blizu je izjednačenju bio Sammir, njegov je udarac sa 20 metara završio malo pokraj vratnice. No, onda je stigla nova kazna.

0:2 - Menez

Menez je sad bio i strijelac. Pastore mu je dodao s lijeve strane, zakasnio je Puljić i Menez je udarcem s desetak metara svladao Kelavu. Laganih 0:2, Dinamo je opet 'šaptom pao'. Ovoga puta na Modrima se iskalio Menez, a da je Ibrahimović imao svoju večer, već nakon prvih 45 minuta mogla je razlika biti i veća. Koliko god se ponekad činilo da Dinamo može, da nedostaje malo za jedan pravi 'ubod'.

Nastavak nije donio bolju priču, štoviše, Čačić je ubacio Calella umjesto Ibaneza, valjda očekujući da Dinamo bude čvršći, da spriječi katastrofu. Iako ne znamo kako bi to Calello mogao spriječiti. Ali, Modri su se potpuno predali, u toj igri nije bilo više niti krvi niti volje, kao da su samo čekali da još jedno (m)učenje u Ligi prvaka završi. Sammir je nešto pokušavao, trudio se, ostali su na trenutke samo gledali Zlatana i društvo kako se poigravaju s njima. Tako je Pastore izvrtio Šimunića i Puljića, Ibrahimović došao sam pred Kelavu i nekako nonšalantno ga prebacio, promašio je vrata.

Zaokružio je mladi Alen Halilović svoju 'trilogiju'. Nakon debija, zatim i pogotka u HNL-u ubilježio je i debi u Ligi prvaka. Nije najmlađi, ali jedan od najmlađih koji su igrali u elitnom natjecanju sigurno jest. Ušao je u sudačkoj nadoknadi, tek toliko da se upiše, možda mu je Čačić mogao dati i nešto minuta više da barem pokaže što može, kad je već rezultat bio izvjestan.

DINAMO - PSG 0-2 (Ibrahimović 32, Menez 43)

89. minuta - Horoau je zabio pogodak, ali ga je sudac poništio zbog prekršaja na Vrsaljku.

79. minuta - Thiago Silva je pucao glavom, Brozović je odbio loptu u gredu!

64. minuta - Čista šansa za 3-0, Ibrahimović išao lobati Kelavu, ali lopta je završila pokraj vratnice.

54. minuta - Menez se poigrava s dinamovcima, ali udarac je otišao preko gola.

47. minuta - Krasna akcija PSG-a, Pastore iz voleja pogađa vanjski dio mreže.

Počelo je u nastavku.

Završeno je prvo poluvrijeme.

43. minuta - PSG je drugi puta na utakmicu povukao kontru 'tri na dva'. Prvi put su se Modri izvukli, drugi put nisu. Pastore je proigrao na lijevoj strani Meneza, koji s desetak metara iz teške pozicije gađa Kelavi kroz noge.

39. minuta - Sammir je pucao s 20-ak metara, lopta je prošla blizu vratnice.

32. minuta - Menez je na lijevoj strani lako slomio Puljića, vratio loptu za natrčalog Ibrahimovića, koji prizemnim udarcem lagano matira Kelavu.

26. minuta - Ibrahimović je ponovno iz blizine promašio cijeli gol, ali pomoćni sudac je s dosta zakašnjenja pokazao zaleđe.

20. minuta - Menez je pucao iz teške pozicije iskosa, ali Kelava je dobro obranio.

13. minuta - Sammir je pronašao Čopa na vrhu 16-erca,koji pucao iz prve, ali to je bilo preslabo za vratara PSG-a.

7. minuta - Sammir je pucao iz slobodnog udarca, lopta se od živog zida odbija u korner. Nakon toga, Brazilac je pokušao izravnio iz kuta, a Sirigu se morao dobro pomučiti da to obrani.

5. minuta - Ibrahimovićeva bomba s 15 metara, Kelava odbija u korner.

4. minuta - Uzvraća Dinamo! Nabacio je Sammir iz kornera, a Vida je glavom pucao pokraj gola.

3. minuta - Prva velika šansa Parižana. Verratti je dugom loptom pronašao usamljenog Ibrahimovića, koji je pucao s desetak metara, ali mu je Kelava sjajno ušao u šut

Utakmica je počela!

Zanimljivo, Zoran Mamić je na HTV-u izrazio nezadovoljstvo sastavom koji će zaigrati protiv Francuza: 'Nisam sretan, ovo je predefanzivno. Trebamo biti drskiji, opasniji, a ovako će to sve malo teže ići... Ponavljam, nezadovoljan sam!

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Puljić, Šimunić, Pivarić - Vida, Brozović - Kovačić (od 90. Halilović), Sammir, Ibanez (od 46. Calello) - Čop (od 70. Rukavina).

PSG: Sirigu, Silva, Alex (od 46. Camara), Maxwell, Jallet, Bodmer (od 60. Sissoko), Matuidi, Verratti, Ménez (od 77. Hoarau), Pastore, Ibrahimović

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:31