DERBI NA MAKSIMIRU

Jurčić uoči Rijeke: 'Volio bih da nas napadnu, ali neće! Protiv Dinama svi igraju isto!

Piše: GNK DinamoObjavljeno: 16. veljača 2013. 18:08

Dan uoči derbi utakmice s Rijekom susret je na konferenciji za medije najavio trener Dinama Krunoslav Jurčić.

- Prije nego što prijeđemo na nogometne teme pozvao bih što više ljudi na utakmicu. Glavni razlog je nogomet, a obećavam da će biti dobra utakmica, no jednako bitno je što sav prihod ide Eni Šarac kojoj je potrebna pomoć - rekao je trener Modrih stoji na službenoj stranici gnkdinamo.hr.

- Pamić je ozlijedio petu što je posljedica rada na umjetnoj travi tako da on, nažalost, neće konkurirati. Halilović se priključio momčadi, ali nije potpuno spreman; isto kao niti Addy koji nije u natjecateljskoj formi. Što se tiče vratara, Mitrović je dobio temperaturu tako da će na klupi možda biti naš mladi vratar Mikulić. Nisu to ništa ozbiljnije ozljede, ali malo pomalo nam skraćuju roster.

Što se tiče sastava, nekih velikih promjena u odnosu na onaj u Gradskom vrtu neće biti: - Rekao sam već kako sam zadovoljan igrom u Osijeku, a naravno da smo analizirali susret i zaključili da trebamo dignuti koncentraciju, biti čvršći i energičniji. Siguran sam - već od sutra - kaže strateg Dinama pa detaljnije analizira Rijeku.

- Dolazi nam pojačana Rijeka koja puno ulaže u svoju ekipu, ali pripremamo se kao i uvijek. Ekipa je dobro raspoložena, imaju Scoriju na klupi kojeg dobro poznajem, a naravno da mu je lakše radi kada ima financijski posloženu situaciju. Ipak, gradi novu ekipu, a puno novih igrača u kratkom periodu ne znači bolju igru; ipak treba vrijeme.

Što se tiče pojedinačne analize, trener je izdvojio nekoliko igrača:

- Benko ipak odskače od igrača u našoj ligi te ima kvalitetu više, Cesarec je jako dobar, a koliko cijenim Alispahića dovoljno govori što sam ga doveo u Dinamo... Čaval je dobar. Imaju kvalitetnu ekipu puno dobrih imena - priča trener, ali ne vjeruje da će Rijeka napasti Modre:

- Ja bih volio, ali neće. Zašto? Protiv Dinama svi igraju isto: vrate se otraga i čekaju kontru.

Posljednjih dana se u medijima pisalo o navodnom strahu od neuspjeha, no trener Modrih odbacuje takvo razmišljanje: - U ekipi imamo igrače koji su igrali svjetska i europska prvenstva, Ligu prvaka i sada netko priča da nas je strah igrati s Rijekom? Pa to stvarno nema smisla, zar ne? Strah me kada mi se nešto događa s djetetom, a nije me strah Rijeke - zaključio je trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 21:18