Damir Krajač/CROPIX
NEMOĆNA RIJEKA

Scoria: Prihvaćam svoju odgovornost, ali isto bi morala učiniti i momčad!

'Defenzivno nismo bili pravi, dobili smo gol u 7. minuti, pokušavali nastaviti igrati otvoreno, ali onda smo dobili još dva komada u tri minute... To je nemoguće okrenuti'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 18. veljača 2013. 22:21

U nedostatku bilo kakve (višegodišnje) zanimljivosti što se utrke za prvaka Hrvatske tiče, ambiciozni riječki projekt bio je žestoko medijski plasiran tijekom ove zime te posebno u predvečerje gostovanja kod Dinama. Nogometna je Hrvatska željna prvenstva u kojem osvajač naslova neće biti poznat i prije početka sezone. Pa su se (ne samo Primorci) ponadali da bi Bijeli već ovoga proljeća mogli barem malo zakuhati priču, a jasnu poruku po tom pitanju poslati odmah u prvom proljetnom kolu.

I poruka je poslana. Samo... Dijametralno suprotna od priželjkivane. Rijeka je pokušala s Modrima igrati pa svom snagom tresnula u tvrdi maksimirski pod i došla je do jednog neupitnog saznanja. S ovom momčadi Rijeka Dinamo ne može ugroziti ni na koji način.

- Nisam htio tako postaviti igru, to sam jasno rekao u najavi utakmice - pričao nam je virozni i neraspoloženi Elvis Scoria.

- Pokušali smo igrati, ne stati svih 11 iza lopte, nego s idejom da uzmemo što više posjeda, da vidimo gdje smo u odnosu na Dinamo, da im se muški suprotstavimo, ali... Podbacili smo. Svi. Bilo je puno želje i ambicija, kako naših tako i navijačkih, no definitivno nismo bili na potrebnoj razini, cijela momčad.

U negativnom su smislu posebno iskočila dvojica igrača. Mladi Datković i kreator Alispahić?

- Neću govoriti o individualnoj krivnji. Ja prvi prihvaćam svoju trenersku odgovornost za lošu partiju i poraz, jer možemo pričati o tome da smo se trebali zatvoriti i igrati na kontre, a jednako tako je mora prihvatiti cijela momčad. Ne jedan ili dvojica igrača.

Uzroci razočaravajuće loše partije?

- Kažem, defenzivno nismo bili pravi, dobili smo gol u 7. minuti, pokušavali nastaviti igrati otvoreno, ali onda smo dobili još dva komada u tri minute... Protiv Dinama u Maksimiru to je nemoguće okrenuti. Ovako uvjerljiv poraz nam se ne bi dogodio protiv neke druge momčadi, ali Dinamo ima tu kvalitetu da je kaznio ama baš svaku našu pogrešku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:25