SASTANAK SA ŠČEGLOVOM

RUSANOVA U ISTRI HNS želi izgraditi novi kamp na Marsovu polju za 3,6 milijuna eura

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. veljača 2013. 11:22

U ponedjeljak su u Pulu doputovali čelnici HNS-a, Davor Šuker i Damir Vrbanović, uz stručnjaka za sportske terene Miljenka Sakomana, te su se sastali s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, odnosno rukovodstvom Istre 1961 na čelu s Mihailom Ščeglovom. Tema sastanka bila je gradnja kampa pulskog prvoligaša odnosno partnerski odnos s HNS-om u njegovoj realizaciji. Da podsjetimo, pulski je prvoligaš u fazi ishodovanja lokacijske dozvole za sportski centar Marsovo polje, odnosno dobivanja koncesije od Agencije za upravljanje državnom imovinom na spomenuti kompleks.

Početkom 20-ih godina prošlog stoljeća tamo je tadašnja talijanska (fašistička) vlast izgradila prvo nogometno igralište, a nakon Drugoga svjetskog rata prostor od 5,5 hektara koristila je jugoslavenska vojska. Arhitekt Mario Milović na licu je mjesta Šukeru, Vrbanoviću i Sakomanu objasnio projekt kampa, koji bi se gradio u dvije faze.

U prvoj niknula bi dva travnjaka s rasvjetom te još jedan manji poligon, a u drugoj bi se fazi izgradio objekt dužine 75 i širine 18 metara, na dva kata, u kojem bi se smjestilo: na donjoj etaži svlačionice, saune, fitness, ekonomat, a na katu 24 sobe (30 kreveta), 2 apartmana za struku i vodstvo, restoran, kuhinja, konferencijska dvorana. Uz jedan od terena postavila bi se manja tribina. Ukupna je investicija oko 3,5 milijuna eura, u čemu bi sudjelovali kao nositelj projekta Istra 1961, grad Pula, HNS i te euro-fondovi...

- Naš je nogomet u Top ten Fifina rejtinga te nam je želja i dalje ulagati u razvoj njegove infrastrukture, poglavito u turističkim destinacijama poput Pule - kazao je Davor Šuker. - Mi nemamo namjere graditi hotele i mega projekte, već nogometne terene, ali i ovakva su ulaganja bitna za razvoj države. Poznato je da NK Istra 1961 radi dobro i ulaže sredstva u razvoj, vrata HNS-a su joj stoga širom otvorena. Počašćeni smo da najviše djece hrli u nogomet i trebamo paziti na tu bazu jer smo do sada zapostavili izgradnju nogometnih terena. Stoga nam je namjera biti partner u ovom projektu - rekao je Davor Šuker.

Kamp Istre 1961 bio bi, uz partnerstvo HNS-a, jedna od njegovih reprezentativnih baza. Ujedno bi pridonio daljnjem razvoju sportskog turizma u Istri, s obzirom da je na našem najvećem poluotoku posljednjih godina puno i kvalitetno investirano u hotelske kapacitete.

Ukupna je investicija za kamp 3,6 milijuna eura, a u tome bi, kako je kazao Damir Vrbanović, HNS kao partner mogao sudjelovati s oko 30-35% sredstava...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:35