Drago Sopta / CROPIX
TRADICIJA PROTIV TRENERA

Jurčić muku muči s domaćim utakmicama: U skupini još nikoga nije dobio u Maksimiru!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. prosinac 2011. 14:07

Kruni Jurčiću ne ide u Maksimiru kad su europske utakmice u pitanju. Dosad je Modre vodio 11 puta u domaćim utakmicama u Europi, pobijedio je pet, izgubio šest puta. A svih pet pobjeda ostvario je u pretkolima, protiv Pjunika, Heartsa, Neftčija, Helsinkija i Malmöa, uz poraz od Red Bull Salzburga.

U skupini, tada Europske lige sad Lige prvaka, izgubio je u svih pet utakmica, od Anderlechta, dvaput Ajaxa, Reala i Temišvara, zabivši pritom tek jedan pogodak, onaj Temišvaru u porazu 2:1, koji je, zapravo, bio autogol.

No, nisu maksimirske glavobolje u skupinama europskih natjecanja samo Jurčićeva specijalnost, svi Dinamovi treneri zadnjih godina imaju isti problem. Naime, lani su dva pogotka Villarrealu bila jedini domaći pogoci Dinama u skupini Europske lige, sezonu prije bio je to taj jedini pogodak Temišvaru.

Još sezonu ranije Modri su kući zabili samo NEC-u za pobjedu 3:2, a u sezoni 2007/2008. protiv Basela i HSV-a nisu uspjeli nijednom zatresti mrežu. Dakle, svaki je pogodak Dinama pravo bogatstvo, ali valjda ćemo ga ipak vidjeti i protiv Lyona. Makar ponovno autogol.

Related content

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 10:35