YouTube
SUMNJIVI DOGAĐAJI

De Boer traži istragu UEFA-e, Francuzi je pokrenuli, Lyon poručio: Kriv je - Noah!

Francuska Regulatorna agencija za kontrolu internetskih igara na sreću (ARJEL) u srijedu je pokrenula istragu o utakmici između Dinama i Lyona, potvrdio je njezin glasnogovrnik
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2011. 12:25

Madridski dnevnik AS objavio je fotografiju videosnimke tijekom drugog poluvremena utakmice Dinama i Lyona u Maksimiru. Na njoj se vidi kako Domagoj Vida namiguje Bafetimbiju Gomisu nakon Lyonova petog gola.

Osim što mu je namignuo, Vida mu je i podignuo palac u znak odobravanja. Španjolski je dnevnik odmah doveo u pitanje poštenje ishoda utakmice, odnosno pristupa nogometaša hrvatskog prvaka.

Kasnije je i Frank de Boer, trener amsterdamskog Ajaxa koji je direktno oštećen 6-0 porazom Dinama u drugom poluvremenu utakmice šestog kola D-skupine, odlučno rekao:

- Moj mi je asistent rekao da su Lyonovi golovi u drugom poluvremenu zagrebačke utakmice padali začuđujuće lagano i brzo. Neobično je u pola sata primiti šest golova, pogotovo u natjecanju ove razine. Ukoliko se u Maksimiru događalo nešto sumnjivo, Europska bi nogometna federacija ( UEFA) to morala istražiti.

Madridska Marca nazvala je drugo poluvrijeme zagrebačke utakmice "bizarnim" navevši da je svaka prijetnja u Dinamovu 16-ercu u nastavku utakmice završavala pogotkom, dok AS spominje "apatiju Ivana Kelave i katastrofalno pokrivanje Dinamovih obrambenih igrača".

Također je, navode španjolske tiskovine, jedan gol Bafetimbi Gomis zabio iz zaleđa. Istobobno su u Amsterdamu, u dvoboju koji je Real pobijedio 3-0, Ajaxu poništena dva regularna gola.

Nizozemski mediji također su se raspisali o utakmici u Zagrebu jer je ona uvelike odredila njihov nastavak u euro-natjecanjima, točnije zahvaljujući rezultatu u Zagrebu, Ajax će svoju sreću u Europi tražiti u Europskoj ligi. Neke tiskovine idu toliko daleko da optužuju Modre za namještanje i uzimanje mita.

Lyon demantira nečasne radnje, tvrdi da je sve prouzročio - Yannick Noah



Iz pariškoga su sportskog dnevnika L'Equipea u četvrtak prijepodne zatražili službenu reakciju Lyonova rukovodstva na glasine o namještenoj zagrebačkoj utakmici Lige prvaka...

Na Lyon i Dinamo obrušili su se ponajprije španjolski mediji, madridski Marca i AS, koji su u častan otpor nogometaša Krunoslava Jurčića posumnjali tragom videosnimke na kojoj je vidljivo da Domagoj Vida poslije petog Lyonova pogotka strijelcu Bafetimbiju Gomisu, koji mu pokušava oteti loptu da bi je čim prije odnio na centar, namiguje i podiže palac u znak odobravanja.

Bernard Lacombe, sportski savjetnik Lyonova predsjednika Jean-Michela Aulasa, odbio je konstrukciju španjolskih medija nazvavši je monstruoznom.

- Što hoćete od mene? Kažete, svi govore? Pa neka govore – rekao je Lacombe istaknuvši da zlonamjerna podmetanja neće pokvariti Lyonovo slavlje.

Potom je Lacombe pronašao razlog hajke koja je došla iz Španjolske.

- To nam se Španjolci osvećuju zato što ih je Yannick Noah nedavno prozvao za kolektivan doping!

Prošlog je mjeseca Noah, nekad veliki francuski tenisač i pobjednik Roland Garrosa iz 1983. godine, javno izrazio sumnje da je iza preporoda španjolskog sporta, a pobrojio je nogomet, košarku, tenis i biciklizam, zapravo dopingiranje.

Francuske vlasti otvorile istragu o maksimirskom dvoboju!



Francuska Regulatorna agencija za kontrolu internetskih igara na sreću (ARJEL) u srijedu je pokrenula istragu o zagrebačkoj utakmici Lige prvaka između Dinama i Lyona, potvrdio je njezin glasnogovrnik.

- Zbog sumnje u rezultat utakmice i okolnosti koje su do njega dovele pokrenuli smo istragu čiji će rezultati biti poznati danas poslijepodne – izjavio je ARJEL-ov glasnogovrnik u priopćenju za medije dodavši da je rezultat zagrebačke utakmice "neuobičajen za sportsko natjecanje kakvo je Liga prvaka".

Sporan je rezultat drugog poluvremena, u kojem je Dinamo nakon 1-1 na poluvremenu primio šest golova u uvodnih 30 minuta nastavka igre.

ESPN-ov komentator Yuri Mulder, inače Nizozemac, još je u srijedu naznačio da je "zagrebačka utakmica u najmanju ruku sumnjiva", a više je europskih medija, među kojima su u prvom redu Španjolci, također dalo naslutiti da je Dinamo Francuzima pustio utakmicu.

Zagrebačkim rezultatom izravno je nastradao amsterdamski Ajax, koji je ispao iz natjecanja premda je u posljednje kolo ušao s golemih sedam golova prednosti pred izravnim suparnikom Lyonom, koji je zaostajao taman tri boda, dok su obje međusobne utakmice u skupini D, u Lyonu i Amsterdamu, završile bez golova.

Ajax razmatra pravne opcije glede utakmice Dinama i Lyona



U nogometnom klubu Ajaxu uskoro će odlučiti hoće li prema Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) izaći s tužbom protiv zagrebačkog Dinama i Lyona. Potvrdio je to priopćenjem u četvrtak glasnogovornik amsterdamskog kluba:

- Razmatramo mogućnosti našeg djelovanja prema UEFA-i – istaknuo je glasnogovrnik dodavši:

- Ne zanimaju nas toliko greške sudaca u Amsterdamu koliko događaji u Zagrebu.

Osim što je Nizozemce proljeća u Ligi prvaka koštao Dinamov potop (6-0) u drugom poluvremenu utakmice protiv Lyona, ispadanju je pripomogla i portugalska sudačka trojka, predvođena Manuelom Jorgeom Nevesom, koja je vodila dvoboj Ajaxa i Reala u Amsterdamu. Madridski je klub slavio 3-0, a pri 1-0 vodstvu domaćem su sastavu poništena dva regularna pogotka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 23:29