Jakov Prkić/CROPIX
SLAVLJE SPLITA NA CIPRU

JUNAK VUKOVIĆ: Gospođa predsjednica Višnja mi je naredila da sve obranim!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. srpanj 2014. 21:29

Split je u uzvratnom susretu 2. pretkola Europske lige remizirao s izraelskim Hapoel Beer Shevom (0:0) i ukupnim omjerom 2:1 izborio okršaje su krajinskim Čornomorecom. Junak uzvrata odigranog po paklenoj vrućini u Larnaci bio je vratar Splita Andrija Vuković, inače brat hrvatskog rukometnog reprezentativca Drage Vukovića:

- Čestitam baš svima u klubu na ovom sjajnom rezultatu. Meni je gospođa predsjednica Višnja rekla da obranim sve kao u Zadru, pa sam je poslušao. Šalu na stranu, imali smo sreće, a nešto sam i ja obranio. Bio je ovo moj dan.

Napadač Splićana Aljoša Vojnović: - Prevaga u našem prolazu jest što smo u ovom trenutku fizički spremniji od njih. Oni su odlična momčad, ali imali smo odličnog vratara i sreću na našoj strani. Imali smo i mi prilika, mogli zabiti. U konačnici se isplatio naš trud.

Dražen Bagarić dodaje: - Pamtit će se prolaz, po to smo došli i ostvarili ga. Ne bih još o Čornomorecu, prva je Istra.

Predsjednik kluba Slaven Žužul sjao je od sreće: - Ovo je naš najveći uspjeh. Pokazali smo karakter, ponos, igrači su nam priuštili sreću i zadovoljstvo. Guštat ćemo u ovom uspjehu, pjevati i veseliti se, ali nećemo stati. Mislim da smo od četiri naša predstavnika u Europi, mi ostvarili najveći rezultat. Treneru Matiću čestitam što je još jednom pročitao suparnika, opet je radio prave zamjene i šteta je što na kraju nismo pobijedili kad su oni skroz pali.

Slavenov brat Jozo Žužul, čelni čovjek Nadzornog odbora kluba, kaže: - Povijesni uspjeh, penjemo se kao klub za još jednu razinu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:25