RNK SPLIT - HAPOEL 0:0

VUKOVIĆ HEROJ CRVENIH Split ponovio najveći uspjeh u povijesti kluba!

Po neljudskim uvjetima izdržali su igrači RNK Splita nebrojene nalete Izraelaca, a najviše se istaknuo vratar Vuković. U 3. pretkolu Splićani idu na ukrajinski Črnomorec
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 24. srpanj 2014. 17:19

Split je ponovio rezultat, plasirao se u 3. kolo kvalifikacija Europske lige kao i prije tri godine, ali tada je morao proći samo jednog protivnika, Domžale. Ovoga puta je nakon armenske Mike eliminirao Hapoel iz Beer Sheve. U uzvratu u Larnaci, neutralnom terenu, Crveni su grčevito branili i obranili 2:1 iz Parka mladeži. Ostalo je 0:0, piše se i pamti rezultat, igra će se zaboraviti. U sljedećem kolu Split će igrati protiv Čornomoreca iz Odese.

Opet je Hapoel puno bolje ušao u utakmicu od Splita, u prvih pola sata Izraelci su imali tri velike prilike. Prvi put je u 13. minuti Buzaglo uputio centaršut zdesna, a lopta je u nekoj čudnoj putanji udarila u vratnicu na suprotnoj strani i pala pred Bardu. Kapetan Hapoela imao je zicer na desetak metara, ali bio je neprecizan. Tri minute kasnije Ibriks je požutio zbog žestokog nasrtaja na Meliksona, Buzaglo je umjesto ubačaja u sredinu šesnaesterca odigrao po travi za Arbeitmana, a njegov šut blokirao je Roce. Nakon toga sjajnog uklizavanja mogao se Roce proslaviti na drugoj strani, u 19. je nakon kornera Ercega skočio najviše, dok je vratar Ejide odletio u prazno, no lopta je prohujala tik pored lijeve vratnice.

Bio je to samo predah od teških trenutaka kojima je bio izložen Split. Hapoel je s lakoćom probijao redove Crvenih i slagao sve opasnije i opasnije situacije pred Vukovićem. Sva je sreća da je on, kao posljednja prepreka bio izuzetno raspoložen. U 29. minuti Barda je izašao sam pred njega, Vuković je briljantno pročitao namjeru i obranio udarac. Onda je požutio Glumac zbog prekršaja na Bardi, loptu je na dvadesetak metara namjestio Buzaglo i sve je podsjećalo na njegov majstorski pogodak u Parku mladeži. Međutim, Vuković je i to obranio. Napadi Hapoela smjenjivali su se u valovima, nakon ubačaja iz kuta u 39. Barda je slabo zahvatio loptu glavom, u raščišćavanju su Izraelci vidjeli nečije igranje rukom i tražili jedanaesterac, no sudac Capela nije dao više od kornera. Još je Bitton dobro vidio Bardu u 43. minuti, mogao se kapetan Hapoela proslaviti u prvom dijelu, ali i ovu je priliku promašio. Nakon 45 minuta 0:0 je bilo puna šaka brade za Split.

I u nastavku su „domaćini“ bolje otvorili, Buzaglo je napravio dar-mar kroz obranu Crvenih zdesna, pa se Davidzada probio s lijeve strane. U oba slučaja falila je konkretizacija. Uglavnom, shvatili ste poantu, Split je bio pod strahovitim pritiskom, oka nije mogao otvoriti. Sreća i Vuković u prvom redu čuvali su Crvene, Hapoel je bivao sve nervozniji što ne uspijeva materijalizirati bolju igru i brojne prilike.

Kvesić je u 79. minuti mogao kazniti Hapoel za sve silne promašaje, Belle mu je servirao loptu kao na pladnju, no izostala je egzekucija. Minutu po minutu curilo je vrijeme, a Izraelci su presušili s idejama i snagom...

HAPOEL - SPLIT 0:0

LARNACA - Stadion GSZ. Gledatelja 200. Sudac: Joao Capela 6,5. Pomoćnici: Soares, Rodrigues. Četvrti sudac: Rui Costa (svi Portugal).

HAPOEL (4-4-2): Ejide 6 - Bitton 6 (od 84. Malul), Pajović 6,5, Soares 6, Davidzada 6,5 - Buzaglo 7 (od 80. Nasser), Gordana 6,5, Arael 6,5 (od 66. Gabbay 6), Melikson 6 - Barda 6,5, Arbeitman 6. Trener: Levy 6,5.

SPLIT (4-4-2): Vuković 8 - Ibriks 6, Galović 7, Glumac 7, Glavina 6,5 - Bagarić 6 (od 61. Belle 6), Vidović 6,5, Vojnović 6 (od 50. Kvesić 6), Erceg 6 – Bilić 6,5, Roce 6,5 (od 76. Rog 6,5). Trener: Matić 6,5.

ŽUTI KARTONI: Ibriks (15 - prekršaj), Barda (30 - simuliranje), Glumac (35 - prekršaj), Melikson (63 - nesportsko ponašanje), Vuković (63 - nesportsko ponašanje), Buzaglo (70 - nesportsko ponašanje), Gordana (79 - prekršaj).

CRVENI KARTONI: -

IGRAČ UTAKMICE: Andrija Vuković.

HAPOEL BEER SHEVA – SPLIT 0:0

LARNACA, Stadion GSZ. Sudac: Joao Capela (Portugal).

HAPOEL: Ejide, Pajović, Bitton, Soares, Davidzada, Gordana, Arel, Melicsohn, Buzaglo, Barda, Arbitman.

SPLIT: Vuković, Ibriks, Galović, Glumac, Glavina, Vidović, Vojnović, Bagarić, Erceg, Roce, Bilić.

Kraj utakmice, Split je u trećem pretkolu!

90. +5 minuta - Bilić je promašio vrata s pet metara!

90. +2 minuta - Igra se isključivo pred golom Splita, ali ništa ne prolazi kraj danas sjajnog Vukovića!

87. minuta - Posljednja izmjena kod Hapoela: Izlazi Bitton, ulazi Malul.

83. minuta - Izašao je Buzaglo, ušao Nasser kod Hapolea.

81. minuta - Bilić je promašio šansu za prolazak dalje! Belle je izvrsno probio lijevu stranu, vratio povratnu loptu s korenr lnije na rub šesnaesterca gdje Bilić lijevom nogom traljavo puca pokraj vratnice!

79. minuta - Nakon još jedne promašene prilike "domaćih" (uvjetno rečeno), izmjena u redovima Splita. Izlazi Roce, ulazi Rog.

75. minuta - Još samo petnaest minuta moraju igrači RNK Splita izdržati u ovoj paklenoj vrućini kako bi prošli dalje - trenutno traje pauza za osvježenje.

71. minuta - Buzaglo je pucao iz slobodnog udarca na rubu kaznenog prostora, Vuković vadi loptu ispod prečke!

67. minuta - Kod Hapoela ulazi Gabbay umjesto Araela.

66. minuta - Izraelci su očito postali nervozni, sudeći po sve grubljim prekršajima.

63. minuta - Izlazi Bagarić, ulazi Belle za Split.

62. minuta - Splićani su zaradili već tri kornera u drugom poluvremenu, ali se iz nijh nije izrodila dobra šansa za gol.

52. minuta - Nakon što je Split nakratko prekinuo navalu Izraelaca, oni opet uzvraćaju - ovaj put je s lijevog krila opasno pucao Davidadze, samo pola metra od vratnice.

49. minuta - Buzaglo je ispremiješao obranu Splita i došao do samog vratara Vukovića koji zaustavlja njegov pokušaj.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

46. minuta - Pucao je Erceg s ruba šesnaesterca, ali Ejide zaustavlja njegov pokušaj

42. minuta - Barda je nakon jednog ubačaja u kazneni prostor bio najviši u skoku, ali lopta je prošla pored vratnice

40. minuta - Izraelci su vidjeli navodnu ruku Glavine, tražili najstrožu kaznu, ali sudac je ostao nijem

33. minuta - Buzaglo je pucao s 18 metara iz slobodnog udarca, ali Vuković odbija njegov udarac u korner

29. minuta - Sudac je zbog nesnosne vrućine poslao igrača na klupu na kratko osvježenje.

26. minuta - Najbolja prilika na utakmici! Barda je izbio sam pred vratara, ali Vuković zaustavlja njegov pokušaj!

20. minuta - Velika prilika za Split! Erceg je ubacio iz kuta, a najviši u skoku bio je Roce, ali njegov udarac glavom s pet metara prošao je pored vratnice

13. minuta - Sreća za Split. Buzaglo je ubacio s desne strane, a lopta je umalo prevarila vratara Vukovića, ali vratnica je spasila goste iz Parka mladeži.

6. minuta - Još jednom je Gordana naletio na jednu odbijenu loptu i opalio s dvadesetak metara, ali kako i kod prethodnog pokušaja, lopta je prošla malo iznad grede

4. minuta - HAPOEL je zaprijetio preko Gordane čiji je udarac s dvadesetak metara otišao iznad grede

1. minuta - Utakmica je počela!

Split je sletio u Larnacu točno kad će danas započeti utakmicu. Dakle, u 16.30 sati po lokalnom vremenu, odnosno, 15.30 po hrvatskom. Crvene je dočekala temperatura od 34 celzijevaca i prilično jak vjetar tako da su mnogi imali osjećaj kao da je netko upalio ogroman fen.

Odmah po dolasku u zračnu luku, Splićani su se uputili na trening, a tek nakon toga stigli su u svoj hotel u Nicosiji. Nema nikakve sumnje da će se danas igrati u vrlo teškim uvjetima koji su najbliži onome što zamišljamo kao pakao. Sunce, sparina, 34 stupnjava? Teško da može gore...

Zašto se igra usred dana po jakom suncu? Najveći dio odgovora leži u činjenici što u 20.00 sati na drugom stadionu u Larnaci imena Antonios Papadopoulos svoju euroligašku kvalifikacijsku utakmicu igraju izraelski Hapoel Tel Aviv i kazahstanski predstavnik Astana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 03:31