NOVO SLAVLJE SLAVENA

SLAVEN B. - ZAGREB 3:2 Farmaceuti u završnici upisali sva tri boda u Koprivnici

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. srpanj 2014. 23:21

Zanimljivu utakmicu odigrali su na koprivničkoj premijeri Slaven Belupo i Zagreb , a Farmaceuti su u završnici stigli do sva tri boda.

Farmaceuti su željeli nastaviti pobjedničku seriju iz proljetnog dijela prošle sezone, kad su u Koprivnici redom padali suparnici u teškoj i neizvjesnoj borbi za opstanak. U odnosu na prošlu sezonu u Scorijonoj momčadi nema nekolicine igrača, a najveći je hendikep izostanak mladog veznjaka Darija Čanađije koji je otišao u Rijeku. S druge strane, Zagrebova momčad nije doživjela značajnije promjene u odnosu na šampionsku drugoligašku sezonu te je računala da će nakon uvodnog domaćeg poraza od Rijeke pokazati svoje pravo lice u gradu Vegete.

1:0 - Delić (5-11 m)

Napadačka igra domaćina ubrzo je nagrađena vodećim pogotkom. Igrala se četvrta minuta kad je Delić probio lijevu stranu i ubacio u sredinu za Ozobića, koji je pao nakon duela s Kolingerom i Musom. Sudac Matoc bio je u blizini te je odmah pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Mateas Delić, pogodio je Livakovićev donji lijevi kut. Zagrebov je vratar odabrao dobru stranu, ali je ipak ostao prekratak.

Nakon ranog vodstva Farmaceuta, gosti iz Kranjčevićeve su preuzeli inicijativu i pokušali se približiti domaćem šesnaestercu, a prvu je priliku imao G. Boban u 17. minuti, ali je tukao iznad grede.

2:0 - Geng (19)

Kad se Slaven oslobodio pritiska i zaigrao na suparničkoj polovici, stvorio je još jednu situaciju koja je rezultirala pogotkom. Glavina je s desne strane vratio povratnu loptu za Stjepana Genga, koji je opalio iz prve iskosa s desnog kuta kaznenog prostora, a lopta je završila u gornjem desnom kutu, neobranjivo za Livakovića.

Koprivnički su navijači lakše disali nakon vodstva od dva pogotka razlike, ali igra njihovih ljubimaca u fazi obrane nije im mogla pružiti previše optimizma. Probleme je u sredini stvarao raspoloženi Krovinović, a Gabrijel Boban se potvrdio kao najopasniji Zagrebov napadač.

2:1 - G. Boban (28)

Bila je to odlična Bobanova solo akcija u kojoj je s lakoćom prošao po lijevoj strani i uašo u šesnaesterac te prizemnim udarcem poslao loptu ispod Picaka koji je u toj situaciji mogao i bolje reagirati.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih prilika, a početkom nastavka Medić je umjesto Šulca u igru poslao Konopeka, što će kasnije pokazati dobrim potezom. U 49. minuti Medić je dobro tukao s 18 metara, ali je Picak bio siguran, a u 61. minuti Boban je prošao sam po lijevoj strani i onda tukao daleko od vratiju.

2:2 - Konopek (70)

Pjesnici su u drugom poluvremenu igrali bolje te su zasluženo stigli do izjednačujućeg pogotka. Nekoliko napada gosti nisu iskoristili, no u 70. minuti Medić je na desnoj strani pronašao Miroslava Konopeka koji je prevario Melnjaka i snažnim udarcem matirao Picaka koji ni ovaj put nije iskazao sigurnost.

3:2 - Glavina (80)

Farmaceuti su ipak stigli i do trećeg pogotka. Vugrinec je izborio korner, iz kuta je ubacio Ozobić, a Glavina je glavom pogodio donji desni kut za velika tri boda.

SLAVEN BELUPO - ZAGREB 3:2

KOPRIVNICA - Gradski stadion. Gledatelja oko 1000. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Pomoćnici: B. Križarić i Loparac. Četvrti: I. Križarić. Delegat: Posavec. Kontrolor: Bajić.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Picak - Purić, Grgić, Edson, Melnjak - Barišić, Brlek - Ozobić, Geng, Delić - Glavina. TRENER: Elvis Scoria.

ZAGREB (4-3-3): Livaković - Musa, Kolinger, Kovačić, Štiglec - Krovinović, Matić, Šulc - Stepčić, Medić, G. Boban. TRENER: Dražen Medić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:22