Zagreb, 190910.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica 1. HNL, 8. kolo Dinamo - ZagrebNa slici: Jefthon Ferreira De Sena 6, Ivan Tomecak 11.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX
POBJEŠNJELI PJESNIK

Jefthon: Nemojte zamjeriti meni i Sammiru što izlazimo, nama je pjesma u krvi!

'Carlos nikada nije popio ni kap alkohola, uvijek je na Coca-coli, dok mi ostali nismo ljubitelji žestokih pića. Najčešće pivo, vino, no nama su najvažniji pjesma i ples'
Piše: Toni RoićObjavljeno: 24. ožujak 2011. 15:05

Je li Zagrebov 29-godišnji Brazilac Jefthon Ferreira de Senna zaista toliko problematičan i incidentan ili su njegovih pet žutih, dva crvena kartona, napucavanje vlastite klupe, kidanje dresa i već razvikani karnevalski tulumi s dinamovcem Sammirom, te suigračima Carlosom i Jamesom, ipak samo medijski iskrivljena slika uglavnom uzornog nogometaša?

- Istina je da sam ove sezone dobio više žutih i crvenih kartona nego ikada prije, ali koliko zamjeram sebi, toliko ima i drugih razloga.

Koji su to razlozi?

- Provokacije suparnika i sudačke nepravde. Mnogo je povlačenja za dres, guranja, sitnih gaženja, krivo dosuđenih auta, prekršaja i sličnih naoko nevidljivih stvari, koje utječu da čovjek izgubi živce i napravi ono, za što se pokaje već pet minuta nakon što je to učinio.

Priča se da je Jefthon kao samac najčešće bio pokretač odlaska u noć i provode?

- Nisam čitao, ali neki su mi rekli da je to čak i Sammir izjavio. Međutim, istina je takva da se mi Brazilci u Zagrebu vrlo često okupljamo u nečijem stanu i onda bismo ponekad zajedno odlučili izaći van. Uvijek bi se nekome išlo više, a nekome manje, tako da vođa nije mogao biti uvijek isti. James bi sa sobom uvijek vodio i suprugu. Uvijek smo išli taksijima, nikada nismo vozili jer bi se nekada dogodilo da se malo više popije. Međutim, Carlos recimo nikada nije popio ni kap alkohola, uvijek je na Coca-coli, dok mi ostali nismo ljubitelji žestokih pića. Najčešće pivo, ponekad vino, no nama su zapravo najvažniji pjesma i ples. Ipak smo mi Brazilci i to nam je u krvi, pogotovo u vrijeme karnevala kada je nostalgija najveća - prisjeća se Jefthon i otkriva još neka svoja originalna zapažanja.

- Sammir je najviše bio na udaru novinara jer igra u Dinamu, a ja Sammira znam odmalena jer smo u Itabuni zajedno počeli igrati nogomet i mogu potvrditi da je on iznimni profesionalac i da mu je nogomet najvažniji. Tokom zime bilo mu je dosadno bez nogometa i stoga smo malo više izlazili - podvlači Jefthon.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 04:27