Croatia's goalkeeper Vedran Runje (R) vies for the ball with Israels forward Etey Shechter (L) at the Ramat Gan Stadium near Tel Aviv on October 09, 2010 during their Euro 2012 qualifying group F football match. AFP PHOTO / JACK GUEZ
 JACK GUEZ
REAKCIJE NA PORAZ

Izraelci ogorčeni: Hrvatska je momčad u padu, a mi se nje bojimo... Fernadez je krivac!

Hrvatska je momčad koja je u padu, a ne ona moćna reprezentacija od prije deset godina. Zamislite, Fernandez slavi pobjedu protiv Hrvata u drugom poluvremenu!?..
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. listopad 2010. 11:17

Izraelci su ogorčeni, blago rečeno. Dok reprezentativci redom ispriku za poraz od Hrvatske traže u odluci suca Wolfganga Starka, koji je start na Josipu Šimuniću okarakterizirao kao prekršaj za kazneni udarac, mediji vide samo jednog krivca. On je izbornik Luis Fernandez.

“Hrvatska je momčad koja je u padu, a ne ona moćna reprezentacija od prije deset godina. A mi se nje bojimo... Obećao nam je borbu za plasman na prvo Euro u povijesti, ali nakon tri utakmice mi imamo samo četiri boda na kontu. Samo pobjedu protiv Malte... Činjenica je da Izrael ima talentiranu generaciju, ali da je izbornik Fernandez protiv Hrvatske potpuno pogriješio u odabiru igrača, formaciji... Fernandez svake subote ide na utakmice i gleda potencijalne reprezentativce, profesionalizam je njegovo drugo ime, svaki dan je u 9 sati u svom uredu. Tako pričaju njegovi zaštitnici. Stvarno je žalosno što moramo izdvojiti nekoliko stotina tisuća eura kako bismo angažirali trenera koji radi svoj posao. Zamislite, on slavi pobjedu protiv Hrvatske u drugom poluvremenu!? Izgubimo li u Grčkoj, vrijeme je da čelnici Saveza angažiraju novog izbornika. Po mogućnosti izraelskog...” - jedan je od komentara novinara na Oneu, najpopularnijem sportskom portalu u Izraelu.

Da ne mislite da je Fernandez samo pod udarom 'običnih’ novinara, evo što je u svojoj kolumni napisao Eyal Berkovic, legendarni bivši reprezentativac kojeg su sunarodnjaci za vrijeme igračke karijere zbog nogometnog znanja zvali Čarobnjak.

“Uvijek sam govorio da Fernandezu treba suditi po rezultatima. Nakon utakmice protiv Hrvatske mogu reći da su napadi bili opravdani. Sedam igrača koji su počeli utakmicu s Gruzijom protiv Hrvatske nisu bili u sastavu. Dečki, vrijeme je da učinite nešto, naš nogomet vratio se unatrag nekoliko svjetlosnih godina. Moramo se vratiti židovskom poimanju nogometa, jednostavno mnogo trčati, boriti se i - igrati.”

Igrači pak spuštaju loptu na zemlju. Oglasio se i kapetan Yossi Benayoun, koji zbog ozljede nije mogao igrati protiv Hrvatske. On je kazao:

- Mediji su malo prenapuhali moj izostanak. S dužnim poštovanjem, jedan igrač ne čini momčad. Da sam bio na terenu možda bi bilo 2:4, da smo pobijedili, pisalo bi se da je bolje bez mene. Mediji traže previše od naše reprezentacije, mi uvijek mislimo da smo bolji od svih. Kao da naši suparnici nikad nisu igrali nogomet. Moramo se koncentrirati na borbu za drugo mjesto s Grčkom. To je naša realnost.

Oni koji su igrali su - optimisti. Yoav Ziv se ispričao zbog promašene prilike, Dudua Aouatea sudac je jako živcirao, a strijelac gola protiv Hrvatske, Itay Shechter, naglasio:

- Grčka nije Brazil ili Argentina. Doduše, dobra je kod kuće, ali mi vjerujemo u sebe i idemo po pobjedu.

U Pireju Fernandez neće moći računati na ključnog čovjeka obrane Tala Ben Haima, koji će odrađivati kartone, a u prvi sastav najvjerojatnije će se vratiti oporavljeni Lior Refaelov i Dedi Ben Dayan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 10:30