Robert Šola/Nenad Dugi/Cropix
IDILA U ČATEŽU

Zamišljene face zamijenili osmijesi: 'Radimo na špicama, hranimo ih štruklima'

Ako ne izgubi od Norveške, Hrvatska će gotovo sigurno prvi put u povijesti zaključiti godinu bez ijednog poraza. Ostat će samo Malta 17. XI, a to ne bi smio biti problem
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. listopad 2010. 23:09

Čim smo došli u Čatež, bilo je jasno; nije to isti hotel Terme kao prošli tjedan. Vesela lica, super raspoloženih nogometaša u crvenim majicama s hrvatskim grbom zamijenila su ozbiljne, zamišljene face prije Izraela. Znali su dobro koliko im trijumf u Izraelu znači, otvorio je put prema Euru, svi osjećaju da su napravili nešto važno. Zato su dečki bili tako dobre volje...

Današnja utakmica s Norveškom, tvrdom momčadi borbena duha, premda prijateljska, šansa je da se taj polet pretoči su novi trijumf. Ako ne izgubi, Hrvatska će gotovo sigurno prvi put u povijesti zaključiti godinu bez ijednog poraza. Ostat će samo Malta 17. studenoga, a to je rival koji u Zagrebu ne bi smio iznenaditi. Dakako, statistiku pišemo od 1994., otkada Vatreni igraju “ozbiljne” utakmice, računajući i kvalifikacije.

Odjednom sve izgleda jako dobro.

- Kao što vratari nisu problem, drago mi je da su i napadači počeli zabijati - obratio nam se Vedran Runje, pravi meštar atmosfere, i sjajni čuvar mreže, što su se i najveći skeptici uvjerili na Ramat Ganu.

Kako je junak Tel Aviva ipak bio Niko Kranjčar, morali smo Runju malo korigirati....

- Dobro, radimo na špicama da ih krene. Hranimo ih mlincima i štruklima.

Eduardo, Mandžukić, u nastavku vjerojatno i Mate Bilić moći će pokazati je li im godila “domaća kuhinja”.

Dudua nisu zaboravili u Engleskoj, ako se slučajno pomislili. U Čatež je samo zbog njega došao novinar lista Mail on Sunday, Jack Culver, kako bi napravili intervju. Uz Marija Mandžukića, Tomislav Dujmović posebno očekuje ovu utakmicu.

- Ne pamtim kad sam posljednji put nastupio u Maksimiru. Bilo bi lijepo istrčati pred zagrebačkom publikom - kaže Dujmović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 02:14