Nenad Dugi / Cropix
ALISPAHIĆ SUGERIRA

'Izabere li trener Sammira, Kovačića ili mene, izabrao je dobro, neće pogriješiti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. veljača 2012. 14:00

Mehmed Alispahić u Puli je prvi put odjenuo Dinamovu majicu kad se radi o kup-natjecanju, odigrao je posljednjih 11 minuta. Bila mu je to i 11. utakmica u dresu Dinama, prije toge je četiri puta nastupio u Prvoj HNL (267 minuta) i šest puta u Europi (325 minuta).

Rođeni Bugojanac imao je peh nedugo nakon dolaska u Dinamo, početkom kolovoza prošle godine, u ogledu kvalifikacija za Ligu prvaka s Helsinkijem slomio je ruku te propustio jesenski dio sezone.

Zbog ozljede nije igrao previše, ali se u Dinamu ipak proslavio. Po onoj rečenici prije puta u Madrid, rečenici koja je svakako nogometni play of the year. Kazao je Alispahić tada: “U Madridu bi i bod bio dobar!”

Meša, kako ga zovu suigrači, na pripremama je bio solidan, ali nije član udarne postave Ante Čačića. Bez obzira na tu činjenicu stigao mu je poziv reprezentacije BiH za utakmicu protiv Brazila.

- Očekivao sam poziv. Jer dobio sam ga i prije loma ruke, za prijateljski ogled BiH i Grčke. Tada sam imao nesreću s tom ozljedom, ali stalno sam bio u kadru reprezentacije - kazao nam je Alispahić.

Kad smo ga pitali kako bi ocjenama od 1 do 5 ocijenio svoj dosadašnji boravak u Dinamu, slegnuo je remenima:

- Kratko sam ovdje, a bilo je uspona i padova. Svakako da neću pamtiti po dobrome lom ruke, do tada nisam imao niti jednu ozljedu. Hvala Bogu, sad je sve dobro. No, taj događaj me unazadio u karijeri.

Pričao nam je kako je povratak na travnjak bio težak, bremenit.

- Plašio sam se ulaziti u duele, podsvijest je radila, strah od nove ozljede bio je velik. Srećom, to razdoblje je iza mene...

Trenutačno niste u udarnoj postavi? Koliko minuta očekujete na proljeće?

- Konkurencija u Dinamu je jaka. Takva i treba biti u Dinamu, znao sam to kad sam dolazio. Kolika će biti moja minutaža? To ja ne mogu znati. To će odlučiti trener. Moje je raditi, nametnuti se. Osjećam se jako dobro, na pripremama sam odradio sve, nisam propustio niti jedan trening.

Konkurencija je ipak nešto slabija, jer je Sammir ozlijeđen?

- Osim Sammira za tu poziciju konkurira i Kovačić. Koga trener izabere, taj će igrati. Ne može pogriješiti.

Kako to mislite?

- Lijepo. Izabere li Sammira, Kovačića ili mene, izabrao je dobro, pogreška nije niti u jednom slučaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 22:55