Drago Sopta / Cropix
MAKSIMIRSKI MERCATO

Iz Werdera stigao 'malo jači upit' za Sammira, Badelj i Ibanez odbijaju produljiti!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. svibanj 2012. 01:25

U maksimirskim dvorima naoko vlada mir. Ali, slažu se kockice za sljedeću sezonu. Klupskim čelnicima pitanja o tome tko će biti prodan, a tko kupljen već lagano idu na živce, stalno govore “još se ne događa apsolutno ništa”, te da će se priča dolasci-odlasci početi raspletati krajem Eura. Naravno, upiti za Dinamove igrače iz raznih europskih klubova stižu, no konkretnih ponuda još nema. Recimo, Sammirov menadžer Božo Slišković, koji se trenutačno odmara ploveći Jadranom kaže:

- Ima zanimanja za Sammira, javljaju se klubovi, ali nema ništa konkretno, sve je na bazi špekulacija, pa onda i nema potrebe s time kretati u medije.

Iz nekih drugih izvora saznajemo da je “malo jači upit” za Sammira stigao iz Bundeslige, iz Werdera, ali sve je to još uvijek na bazi “čujemo se za koji dan...”. Po nekim informacijama dva kluba iz Saudijske Arabije žele Sammira, ali na - posudbu! Platili bi mu, navodno, 2 milijuna dolara godišnje, ali od tog posla Dinamo ne bi imao ništa, osim što ne bi morao plaćati Brazilca s hrvatskom putovnicom. Modri na to nikako ne bi pristali, očekuju transfer od 7-8 milijuna eura. Ima zanimanja i iz Kine, ali Sammir ne bi krenuo prema najmnogoljudnijoj zemlji na planetu, jer drži da će ipak pronaći angažman u Europi...

Sljedeće godine u ljeto istječu ugovori samo dvojici igrača Dinama, Milanu Badelju i Luisu Ibanezu. Naravno da su obojica već dobili ponudu za potpisivanje novog ugovora, ali su to odbili. Naravno, kad igračima istječu ugovori, nazire se nevolja za klub, jer oni istekom ugovorne obveze mogu otići bez odštete. Dinamu se nije događalo da igrači odlaze bez odštete, osim ako se klub na takav način nije želio zahvaliti igračima na svemu što su ponudili u plavom dresu. Najbolji primjer za to je transfer Etta u PAOK.

Kod Badelja i Ibaneza to se sigurno neće dogoditi, dečki su mladi i potentni. Takvi se ne puštaju bez odštete, na takvima se želi zaraditi. Naši izvori govore da za Badelja stižu upiti, a dolazak Brozovića i Ademija sugerira da bi se odlični Dinamov veznjak ovog ljeta mogao transferirati. U neugodnijoj situaciji je svakako najsrčaniji modri španer Ibanez.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 16:22