Srđan Vrančić/CROPIX
DINAMO U IŠČEKIVANJU

Badelj otkrio planove: Ne znam kad ću otići, ali novi ugovor sigurno neću potpisati

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. lipanj 2012. 13:57

Dinamo je kompletan, petorica reprezentativaca priključila su se radu, od četvrtka Ante Čačić može konačno uigravati momčad za Ligu prvaka. Kelava, Vida, Šimunić, Badelj i Vrsaljko bili su na Euru, prepuni su doživljaja i oni koji su igrali i oni koji nisu, sad slijedi povratak u realnost. Borba za Ligu prvaka, travnjaci HNL-a i čekanje, možda, neke ponude iz inozemstva.

Jedan od onih koji su na izlaznim vratima je kapetan Milan Badelj. Dugo se već spominje Italija kao njegova nova destinacija, Fiorentina je trenutno u prvom planu, ali u igri su (bili) i drugi klubovi, poput Lazija ili Palerma. Ovo bi ljeto moglo biti 'udarničko’, Badelj možda odrađuje posljednje pripreme s Modrima.

- Nemam što komentirati. Ja ne znam ništa o tome, ni o kakvom interesu iz inozemstva. Ja sam igrač Dinama, imamo ugovor ovdje, profesionalac sam i radim - reći će mirno Badelj, koji nikad nije bio euforičan.

Odradio je uistinu profesionalno prve krugove ovoga ljeta, po velikoj vrućini, spreman je za nove izazove. Međutim, isto tako Badelj nikad nije krio da bi volio otići iz Dinama, da je ovdje sve postigao i da bi se volio okušati u nekoj jačoj ligi. Istječe mu iduće godine i ugovor, ovo je ljeto zadnja prilika Dinamu da ga proda i na njemu nešto zaradi.

- To je pitanje za klub, ja o tome ne odlučujem, profesionalno odrađujem svoj ugovor kao i uvijek. No, svi znamo da je u današnje vrijeme, kad situacija više ni kod nas nije bajna, klubu potreban svaki novčić. Vidjet ćemo.

Novi ugovor i dalje ne misli potpisati.

- Ne, ne bih ga potpisao!

Definitivno bi sljedećeg ljeta bio slobodan igrač. Najčešće se spominje kombinacija po kojoj bi Badelj odigrao s Dinamom kvalifikacije za Ligu prvaka, a onda krajem kolovoza napustio Maksimir.

- Mene se previše ne pita u cijeloj priči. Ali, vidim da se ta priča svodi na to da ja sigurno odlazim, međutim, još nije sigurno da ja odlazim.

Linker
20. rujan 2024 18:02