Vlado Kos / Cropix
DINAMOVA TRADICIJA

Dovode napadače iz Gradskog vrta, Anton Maglica sljedeća meta?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. lipanj 2012. 19:23

Šuker, Cvitanović, Vlaović... Dinamo je uvijek cijenio osječke igrače, a pogotovo napadače. Pisali smo nedavno kako gotovo nema Dinamove momčadi u zadnjih 20 godina koja u svojim redovima nije imala barem jednog igrača koji je poniknuo u Osijeku.

U današnjoj svlačionici je to Domagoj Vida, no, nije nemoguće da uskoro Modri dobiju još jednog igrača iz Gradskog vrta. Iako se o njemu još ne govori u kontekstu transfera, sve se češće može čuti kako je ' Anton Maglica vrlo zanimljiv igrač’. O momku se svi izražavaju u superlativima, definitivno, o njemu se u Dinamu pričalo i priča se. Pitanje je ipak hoće li Modri krenuti u akciju, hoće li dvadesetogodišnjeg napadača i pokušati dovesti u svlačionicu pod jugom.

- Gledamo neke igrače iz HNL-a, ali ne mogu otkriti još ništa - kazao je nedavno Ante Čačić, ne želeći se izjašnjavati.

Međutim, mnogi s kojima smo pričali u zadnje vrijeme ukazali su nam na Maglicu kao na igrača koji bi Dinamu mogao biti od koristi. Osječani su prošloga proljeća bili najteži Dinamov suparnik, namučili su Modre i u prvenstvu i u obje finalne utakmice Kupa, a Anton Maglica bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca momčadi iz Gradskog vrta.

Imao je u uzvratu u Maksimiru veliku priliku za 2:2, izborio je i kazneni udarac, međutim, Kelava je imao svoj dan i nije dopustio senzaciju. Da je Maglica zabio i donio Osijeku Kup, tko zna, možda bi sad već bio Dinamov igrač. Ovako, mora ipak proći dodatno 'promatranje’. Ipak, zna se da u Dinamu tragaju za napadačima, da svake godine dovedu barem jednog novog. Lani je upravo iz Osijeka došao Dino Špehar, međutim, on je prebačen u juniorsku momčad, veliko je pitanje hoće li i ovoga ljeta na pripreme sa seniorima. No, s Maglicom bi problem mogao biti oko odštete, za njega se navodno zanimaju neki inozemni klubovi, pa je cijena u startu viša.

Iako, Osijek nije u bajnoj financijskoj situaciji, svaki novac koji dođe dobrodošao je, krenu li ozbiljniji pregovori, Dinamo će vjerojatno pronaći način da dovede mladog reprezentivca u Maksimir. Ali sve je u ovom trenutku daleko od realizacije, no, kad se u Maksimiru o nekome počne šuškati, onda obično priča poprimi i ozbiljnije razmjere.

A što je s Marinom Tomasovom? Jedan dan se čini da je posao propao, zatim stignu signali da je on blizu Dinamu, a onda opet dođu glasine kako od toga neće biti ništa. Trenutno je u opticaju ova druga verzija, Tomasov bi na kraju ipak mogao završiti u inozemstvu.

- Idućeg tjedna sve bi se trebalo znati. Zasad je vjerojatnije da će Marin negdje u inozemstvo, međutim, Dinamo je uvijek opcija. Razgovarali smo i razgovaramo, Tomasov će otići tamo gdje procijenimo da će mu biti najbolje - rekao je bez okolišanja Reno Sinovčić, njegov zastupnik.

Odšteta nije fiksna, tko ponudi najbolje uvjete taj će na kraju uzeti Tomasova. Hoće li to na kraju ipak biti Dinamo?

Linker
20. rujan 2024 18:35