SPREMAN ZA GRUZIJU

Ivica Olić u SAD-u na operaciji koljena, na terene bi se mogao vratiti već u ožujku!

Riječ je, naime, o menisku i kolateralnom ligamentu lijevog koljena, načetom tijekom reprezentativnog gostovanja u Bratislavi i dosad uspješno liječenom tzv. konzervativnim metodama
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 01. studeni 2010. 13:56

ZAGREB - Ivica Olić ipak mora na operaciju koljena, odlučili su Bayernovi liječnici na čelu s dr. Hans-Wilhelmom Müller-Wohlfahrtom, no neće pauzirati najmanje šest mjeseci, kako su glasile prve prognoze, nego bi već u ožujku mogao zaigrati.

Riječ je, naime, o menisku i kolateralnom ligamentu lijevog koljena, načetom tijekom reprezentativnog gostovanja u Bratislavi u kolovozu i dosad uspješno liječenom tzv. konzervativnim metodama. No, procijenjeno je da više nema smisla odgađati neizbježni operativni zahvat i Bayernov je napadač u ponedjeljak upućen u SAD kod svjetskog specijalista broj jedan, dr. Richarda Steadmana iz Vaila u Koloradu, koji je nekoliko puta, a prvi put još 1999., uspješno operirao naše skijaške šampione Kosteliće.

Isto koljeno naš je napadač ozlijedio i operirao u kolovozu 2005., nakon gostovanja Brazila u Splitu, ali tada se radilo o težem slučaju, križnim ligamentima i menisku, koje je uspješno sanirao njemački specijalist dr. Hans Jürgen Eichorn iz Straubinga blizu Münchena. Zanimljivo, tada je Olić bio napadač moskovskog CSKA, a danas, kad je član bavarskog diva, poslan je na zahvat u Sjedinjene Američke Države.

- Šteta. Imao sam velike planove za ovu sezonu, s klubom i reprezentacijom nakon propuštenog SP-a, ova će me operacija unazaditi, no gledat ćete me još na travnjaku - poručio je Olić preko službene Bayernove web stranice prije nego što je sa suprugom Natalie odletio u SAD.

Prethodno se Ola čuo i s izbornikom Bilićem, te dr. Zoranom Bahtijarevićem, koji će ostati u kontaktu s dr. Müller-Wohlfahrtom i dr. Steadmanom.

- Operativni zahvat je nužan jer je bol postajala sve veća, više se problem nije moglo kompenzirati snažnom muskulaturom i voljnim momentom, a ovakvim raspletom Ivica bi trebao izgubiti najmanji dio sezone - poručio je dr. Bahtijarević.

Naš je napadač ove sezone imao puno pehova s raznim ozljedama, posljednju bundesligašku utakmicu, s Freiburgom, odigrao je s maskom za nos koji je slomio u Izraelu, a u tri je natjecanja skupio samo devet nastupa za Bayern i nijednom nije zabio, za razliku od prošle sezone kad je poentirao 19 puta. Jedini gol zabio je za Hrvatsku u Latviji, pogodivši za presudnih 0-2. Ako sve prođe u redu, Ola bi mogao konkurirati za sljedeće hrvatsko kvalifikacijsko gostovanje u Tbilisiju 26. ožujka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. srpanj 2024 06:43