Drago Sopta / Cropix
OLIĆ SE NE PREDAJE

'Mučio sam se, operacija je bila jedina opcija. Volja za povratkom je golema!'

Sad me svi pitaju jesam li već prije tri mjeseca trebao na operaciju, zašto smo se odlučili za konzervativnu metodu? Lako je nakon bitke biti general - kaže Olić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. studeni 2010. 10:13

Operacija nosa ipak je bila sitnica. Ivica Olić mora na operaciju koljena i sezona je za sjajnog hrvatskog reprezentativca i napadača Bayerna praktički završena! Što se dogodilo? Ne, ne radi se o novoj ozljedi. Na operaciju mora ono isto lijevo koljeno koje je bilo ozlijeđeno prije tri mjeseca. Već tada se razmišljalo o operativnom zahvatu, Olić je odlazio kod liječnika, ali se tada zaključilo da je bolje ppokušati liječenje konzervativnom metodom. Međutim, metoda nije uspjela.

- Mučio sam se i patio. Baš nakon svakog treninga i utakmice. Uvijek je boljelo. Mogao sam trenirati i igrati, ali bol je stalno bila prisutna. Ona potmula, neugodna... Zato je moj posljednji posjet liječniku bio presudan. Rečeno mi je kako je operacija koljena jedina mogućnost - pričao nam je jučer Ivica Olić.

Nije bio utučen. Kao da je pretpostavljao da će priča završiti na stolu za operaciju.

- Sad me svi pitaju jesam li već prije tri mjeseca trebao na operaciju, zašto smo se odlučili za konzervativnu metodu? Lako je nakon bitke biti general. Znate kako je, operacija je uvijek posljednja mogućnost, zadnja opcija. Probao sam, nije išlo.

Po prvim procjenama povratak na travnjak predviđa se u ožujku, kad će početi s laganim treninzima. Naravno, teško je očekivati da će do kraja sezone moći zaigrati u Bayernovom dresu.

- Naravno da mi je žao što neću moći pomoći momčadi ove sezone u kojoj imao iste ambicije kao prošle. Naravno, i hrvatskoj reprezentaciji. Ali ne može se iz ove kože. Bolje je tako nego i dalje patiti, mučiti se. Užasno je teško kad ne možete dati sve od sebe, kad stalno boli. Ne može se tako igrati nogomet.

Čvrsto vjeruje da mu operacija neće zaustaviti karijeru.

- Nije prva u karijeri. Uvijek sam se vraćao, pa ću tako i ovaj put. Volja za povratkom je golema, mogu još mnogo toga dati Bayernu i hrvatskoj reprezentaciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. srpanj 2024 18:04