Damir Krajač/CROPIX
DINAMO STIGAO U SOFIJU

Ivanković vjeruje u uspjeh: 'Imam dobar špurijus! Sličan onome protiv Ajaxa 2007.'

Nećemo si lagati. U Bugarsku idemo po pobjedu, i to je jedino što nas zanima, rekao Mamić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 03. listopad 2013. 01:42

Dinamova avantura u Sofiji počela je šokantno. Negdje na pola puta prema Bugarskoj, pilot je uključio razglas i obavijestio putnike da zbog tehničkoga kvara avion ide u Ljubljanu. Možemo samo naslutiti šok i nevjericu u “modrom” taboru...

- Nismo istraživali što je posrijedi, već smo okrenuli na šalu. Nije bilo niti trunke panike. Najvažnije je da nisam primijetio strah kod mojih igrača, što je svakako pokazatalj samopouzdanja - komentirao je Branko Ivanković, koji ne krije da Dinamo večeras ide na Ludogorec spuštenoga garda, svjestan da se s tri boda vraćaju u igru za europsko prezimljavanje.

- Respektiramo domaćina koji je pobjedama protiv Partizana i PSV-a pokazao da se radi o ozbiljnoj momčadi koja je sjajno balansirana u svim segmentima. No, zna se zašto smo došli u Bugarsku, i budite sigurni da ćemo sve napraviti kako bismo došli do cilja - naglasio je Ivanković, čiji su odrješit stav domaći novinari protumačili kao prepotentan.

- Prepotentni? Nismo takvi. Protiv Čornomoreca smo pokazali dobre detalje i nema razloga da ih ne ponovimo večeras - objasnio im je trener Dinama. I dok su neki igrači, poput vratara Olivera Zelenike, uoči leta za Sofiju izrazili zadovoljstvo i eventualnim bodom, Zdravko Mamić najavio je mobilizaciju.

- Nećemo si lagati. U Bugarsku idemo po pobjedu, i to je jedino što nas zanima. Upozorio sam igrače, rekao im da imaju veliku odgovornost prema klubu i svojim obiteljima - jasan je bio Mamić, koji nije obećao posebne premije, ali svlačionica ionako ima čvrsto obećanje da će im pripasti sva nagrada od Uefe ako dočekaju europsko proljeće. A treba li većeg motiva od punog džepa?

Što se tiče sastava koji će večeras istrčati na Vasiliju Levskom, profesor je ostao zakopčan. U Zagrebu su ostali Rukavina, Leko, Ćalušić i Antolić koji je dobio virozu, a nema niti sportskog direktora Zorana Mamića.

Kao osnovno pitanje nameće se hoće li profesor poslati momčad s jednim ili dva napadača. Dan prije utakmice Ivanković je bio skloniji opciji s Beqirajem kao isturenom špicom te Soudanijem i Fernandesom koji bi trebali prijetiti s krila, ali tko zna što bi mogli donijeti sati uoči utakmice. Međutim, rezultat će ponajprije ovisiti o pristupu igrača, manje o formaciji.

- Pristup bi trebao biti bolji i agresivniji, ali to ovisi o karakteru igrača - dodao je Ivanković, koji se uoči večernjeg treninga pohvalio da ima dobar špurijus.

- Sličan onome protiv Ajaxa 2007. - nasmijao se trener Dinama.

Valjda će osmijeh ostati na licu i nakon utakmice u kojoj će Dinamo igrati protiv euforičnog domaćina i dvadesetak tisuća navijača. I dok je trener domaćina Stojčo Stojev zabranio opuštanje u svlačionici, na navijače se taj veto nije odnosio. Upravo suprotno, dobar rezultat u prvom kolu dodatno je mobilizirao poklonike Ludogoreca koji se spremaju na invaziju glavnoga grada Bugarske. Ako ih se protiv Basela skupilo 18 tisuća, u četvrtak bi ih moglo biti više od dvadeset, što bi bip rekordan posjet na Levskom u posljednjih godinu dana. A među njima će sigurno biti i navijača Dinama. U Zagrebu je prodano 150 ulaznica, a neki su otišli u Sofiju u privatnim aranžmanima.*

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 12:58