getty images
LIJEVI BOČNI DNJIPRA

Ivan Strinić: 'Imamo problema s ozljedama, ne igramo kod kuće, a Hajduk je vrlo dobar...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2014. 09:55

Ivan Strinić najpozvanije je osoba za najavu skorašnjega susreta Dnjipra i Hajduka u kvalifikacijama za Europsku ligu. Hrvatski reprezentativac nastupio je u dvije zadnje utakmica Dnjipra u kojima su Hajdukovi protivnici bili bolji od Karpata (4:0) i Metalurga iz Zaporožja (1:0). Dnjipro je odlično startao u prvenstvu i sa Šahtarom uz gol-razliku 8:0 nakon četiri kola dijeli prvo mjesto s 12 bodova.

Strinića smo uhvatili u njegovu domu kako čeka popodnevni trening na kojemu će početi uigravanje za Hajduka. Glavne vijesti iz Ukrajine su da su ozlijeđeni Matheus i Konopljanka. Matheus je operirao koljeno, a vijest o Konopljankinoj ozljedi pojavila se u subotu, dan poslije pobjede protiv Metalurga koju je ljevokrilni napadač Dnjipra odradio u cijelosti.

Stoga smo Strinića najprije upitali od zdravstvenom biltenu momčadi Mirona Markeviča...

- Konopljanka je nešto ozlijeđen, ali je normalno odigrao cijelu utakmicu. Nemam informacija o težini njegove ozljede, odnosno u kakvom je stanju. Vidjet ćemo što će biti nakon nekoliko treninga - kazao je Strinić.

Jeste li već analizirali igru Hajduka?

- Još nismo ništa pričali na tu temu, do utakmice ima još tri-četiri dana, tako da će biti vremena.

Koliko ste vi upoznati s Hajdukovom sadašnjom momčadi, sigurno imate nekih informacija?

- Gledao sam europske utakmice na televiziji. Radi se o mladoj ekipi, ali konačnu sliku još nemam. Postižu dobre rezultat, pobijedili su Zadar 6:0 i to je sigurno vrijedno respekta, vidi se to visokom rezultatu. Sigurno je da će biti teško, Hajduk se neće tek tako lako predati. No vidjet ćemo kako će se razvijati tijek utakmice. Problem je što ne igramo u Dnjipropetrovsku nego u Kijevu, a muče nas i neke ozljedice, tako da se sa sigurnošću ne može reći tko će igrati. Međutim, imamo još nekoliko dana pa se nadam da će se na tom planu situacija popraviti.

Hoće li susreti s Hajdukom za vas biti emocionalni? Ipak ste dijete Poljuda, ponikli ste u Hajduku...

- Ako budem igrao, bit će to poseban osjećaj zaigrati na punom stadionu, međutim, ja sam profesionalac, igram za Dnjipro i sve ću napraviti da moja momčad prođe u skupinu Europske lige. No, radujem se nastupu na Poljudu, a drago mi je da ću se nekoliko dana vidjeti i s obitelji i prijateljima.

Za kraj pitanje o reprezentaciji, propustili ste Svjetsko prvenstvo u Brazilu zbog ozljede...

- Sada sam potpuno zdrav i spreman. Čekam rujan da vidim hoću li dobiti poziv izbornika. On je taj koji bira, a ja se nadam da ću biti na popisu. Vidjet ćemo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 18:53